MAJSTORI ZA TRILERE / Strani mediji se ne mogu prestati klanjati Vatrenima i njihovom neslomljivom duhu: 'Pogledajte tko sada pleše'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Fox Sport piše kako nije toliko iznenađujuće što je Hrvatska pobijedila u izvođenju jedanaesteraca - četiri puta je slavila nakon izvođenja jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu

10.12.2022.
11:35
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Svjetski mediji još jednom se dive "neslomljivom duhu" hrvatske reprezentacije koja je nakon lutrije jedanaesteraca pobijedila Brazil i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Brazil se "sambom" probio kroz ovo Svjetsko prvenstvo, ali se u četvrtfinalu susreo s Hrvatskom koja ih je natjerala da zaplešu uz drugačiju melodiju," javlja Sky Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVIJET NAM SE DIVI /

Objavljen epski hvalospjev na račun Modrića i Vatrenih: 'Sasvim je jasno tko je najzaslužniji za uspjeh hrvatskih nogometaša u Kataru'

Image
SVIJET NAM SE DIVI /

Objavljen epski hvalospjev na račun Modrića i Vatrenih: 'Sasvim je jasno tko je najzaslužniji za uspjeh hrvatskih nogometaša u Kataru'

'Pogledajte tko sada pleše'

"Koncertni majstor, kao i uvijek, bio je neumorni, bezvremenski Luka Modrić. On prednjači kao kapetan i glavni playmaker, ali oko njega su drugi talentirani igrači ujedinjenim stavom, "nema predaje". Njihov nepokolebljivi mentalitet proteže se i do izvođenja jedanaesteraca. U posljednjih tjedan dana dva puta su slavili na taj način, na zadnja dva SP-a čak četiri puta."

"Pogledaj tko sada pleše," naslovnica je Marce sa slikom Luke Modrića, Dejana Lovrena i Nikole Vlašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska, zemlja s manje od četiri milijuna ljudi, najgori je mogući protivnik svakome tko želi osvojiti Svjetsko prvenstvo. Osobito u nokaut fazi jer u toj fazi natjecanja Hrvatska postaje ratni brod", dodaje Gazzetta dello Sport.

'Nikad ne otpisujete Hrvatsku'

Daily Mail piše kako je "Hrvatska senzacionalno izbacila Brazil sa Svjetskog prvenstva. Neymar je doveo peterostruke svjetske prvake u vodstvo nakon 90 minuta bez golova, ali Hrvatska je iznenadila Titeovu momčad izjednačujućim pogotkom Brune Petkovića u završnici produžetka. Hrvatska je prvim trijumfom u povijesti nad Brazilom osigurala uzastopno polufinale."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dail Mail je nakon hrvatsko - brazilskog okršaja izvukao i dvije lekcije.

"Lekcija broj jedan, nikada ne otpisujte Hrvatsku. Čak ni ako ste slučajno Brazilac, peterostruki pobjednik Svjetskog kupa s talentom poput Neymara u svojim redovima. Niti kada ste postigli gol duboko u produžecima, a Hrvati se čine potpuno iscrpljeni. Lekcija broj dva, ne ostavljajte najboljeg izvođača jedanaesteraca, u ovom slučaju i najskupljeg nogometaša svijeta, da puca zadnji, jer možda niti ne dođe na red."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi hrvatski junak

Fox Sport piše kako nije toliko iznenađujuće što je Hrvatska pobijedila u izvođenju jedanaesteraca - četiri puta je slavila nakon izvođenja jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu. Iznenađenje je veće što je pobijedila Brazil, koji je izgledao kao najbolja momčad turnira koja je ušla u četvrtfinale. Čak i u petak, Brazil je izgledao kao bolja momčad, nadigravši Hrvatsku.

"Na Svjetskom prvenstvu koje je doživjelo velika iznenađenja i preokrete, imamo najveće do sada! Brazil, predvođen Neymarom i favorit za osvajanje naslova u Katru, eliminiran je u četvrtfinalu od Hrvatske na jedanaesterce," piše ESPN. BBC slavi "novog hrvatskog junaka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda nije bio najveće ime u reprezentaciji svoje zemlje kada su stigli u Katar, ali je bio jedan od ključnih na putu do polufinala. U pet dana dva puta je bio junak susreta. Kao da obrana tri jedanaesterca protiv Japana nije bilo dovoljno. Livaković je pomogao srušiti i glavnog favorita turnira Brazil."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo