ODJEKNULO U REGIJI / Srbi se ne mogu načuditi detalju kod Dalićeva popisa za SP. Pogledajte kako su njihovi mediji komentirali selekciju Vatrenih za Katar

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dalić u Katar vodi 26 igrača, a osam imena koja su bila na širem popisu od 34 je prekriženo

9.11.2022.
14:52
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo koje će se od 20. studenoga do 18. prosinca održati u Kataru.

Dalić u Katar vodi 26 igrača, a osam imena koja su bila na širem popisu od 34 su prekrižena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpali su vratari Dominik Kotarski i Nediljko Labrović, braniči Duje Ćaleta Car i Marin Pongračić, veznjaci Josip Mišić i Luka Ivanušec, te napadači Antonio Mirko Čolak i Josip Brekalo.

Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez (HNS) mora dostaviti Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) 14. studenoga, a nakon toga, moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije iz Srbije

Zanimljivo je kako je Dalićev popis odjeknuo i u susjednoj Srbiji. Većina tamošnjih medija istaknula je činjenicu da je Dalić otpisao neka vrlo jaka imena.

"Ovo je spisak Hrvatske za Katar: Vatreni u prejakom sastavu stižu u Katar", piše tko Blic i navodi kako je Hrvatska pokazala koliko je jaka samim time što je Dalić prekrižio neka vrlo jaka imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatreni su u smjeni generacija, teško će ponoviti 2018.", pišu tako Novosti i nastavljaju... "Hrvatska je reprezentacija prije četiri godine napravila iznenađenje, kad su se plasirali u finale Svjetskog prvenstva. Opći je dojam da su tada bili znatno jači nego što će biti u Kataru", pišu Novosti.

B92 isto izdvaja kako je Dalić morao otpisati neke jake igrače. "Na popisu od 26 nema Labrovića, Kotarskog, Ćalete-Cara, Pongračića, Ivanušeca, Brekala, Čolaka i Mišića, umirovljenih Mandžukića, Ćorluke i Rakitića iz prethodnog ciklusa na Svjetskom prvenstvu, ali ni Rebića koji je u sukobu s izbornikom", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska objavila spisak za Mundijal: Dalić precrtao nekoliko poznatih igrača kockastih", naglasio je to Kurir i oni se također fokusiraju više na to koga nema nego tko će putovati u Katar.

Telegraf pak ističe kako Hrvatsku predvodi 37-godišnji Modrić te da će se u skupini susresti s Kanadom za koju brani Milan Borjan, vratar Crvene zvezde i tip koji tvrdi da je Knin, u kojem je rođen, u Republici Srpskoj Krajini, a ne u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POPIS IGRAČA ZA SVJETSKO PRVENSTVO

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Atletico Madrid)

BRANIČI: Domagoj Vida (AEK), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Rangers), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern), Martin Erlić (Sassuolo), Josip Šutalo (Dinamo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino),Lovro Majer (Rennes), Kristijan Jakić (Eintracht), Luka Sučić (RB Salzburg)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo