BUDUĆNOST MUNDIJALA / Svjetsko prvenstvo u Kataru je posljednje u ovom formatu, evo kako će se igrati 2026. godine

Image
Foto: Profimedia

Kanada, SAD i Meksiko domaćini su Svjetskog prvenstva 2026. godine

29.11.2022.
20:46
Profimedia
VOYO logo

Za vrijeme Mundijala u Kataru pristigle su nove informacije oko sljedećeg Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Kanada, SAD i Meksiko domaćini su idućeg Mundijala, te je to prvi put da će se SP igrati u tri različite zemlje. Osim toga, na njemu će sudjelovati čak 48 ekipa, za razliku od dosadašnjih 32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ono što je najzanimljivije, to je činjenica da će se u Sjevernoj Americi igrati u 16 skupina sa po tri momčadi u svakoj. Od tri ekipe iz svake grupe, dvije će ići odmah u eliminacijsku fazu. Šesnaestina finala brojat će 32 ekipe, te će se igrati bez prava na pogrešku. Tim formatom se neće povećati broj utakmica.

Najviše profitiraju neeuropske momčadi

Kad je riječ o kvalifikacijama za natjecanje, najstariji kontinent će dobiti tri predstavnika više nego do sada, dakle 16 umjesto 13. Europska krovna organizacija će službeno objaviti novi format kvalifikacija nakon sastanka koji će se održati koncem siječnja 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Već je sada poznato da će Oceanija imati sigurnog predstavnika, dok je u ovom formatu morala igrati kvalifikacije. Južna Amerika će imati šest ili sedam predstavnika, a Azija će imati čak dvostruko više kao i CONCACAF zona (Srednja i Sjeverna Amerika).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo