DAN D / Predstavljamo Japan: Imaju bivše igrače Reala i Liverpoola, vrijede 200 milijuna eura manje od Vatrenih

Image
Foto: Profimedia

Oni su poletna momčad koja čeka svoju priliku iz kontranapada...

5.12.2022.
9:46
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 16 sati protiv Japana igra osminu finala Svjetskog prvenstva. Japan je zasjeo na prvo mjesto svoje skupine nakon što je pobijedio Španjolsku 2:1.

Image
BUDITE SPREMNI NA SVE /

Statistika je neumoljiva: Velika je šansa da u ključnoj utakmici protiv Japana gledamo produžetke

Image
BUDITE SPREMNI NA SVE /

Statistika je neumoljiva: Velika je šansa da u ključnoj utakmici protiv Japana gledamo produžetke

Azijska momčad se nikada u povijesti nije kvalificirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ali Keisuke Honda, legenda japanske nogometne vrste, tvrdi da mogu do najboljih osam u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema analitičkim kućama, šanse za pobjedu Japana su 42%. Oni su poletna momčad koja čeka svoju priliku iz kontranapada, te s obzirom na količinu kvalitete hrvatskog veznog reda, za očekivati je da ćemo imati veći posjed.

Puno trke

Osim lopte, naša nogometna vrsta ima iskustvo prolaska dalje od ove faze natjecanja i zna kako se igraju ovakve utakmice. Stručnjaci upozoravaju na brz povratak po izgubljenoj lopti ili instantni prekršaj kako se ne bi doveli u situaciju da nam Japanci trče u leđa, što su pokazali da rade jako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjede od 2:1 protiv Njemačke i Furije su znak za uzbunu kod Vatrenih, ali Hrvatska se ne smije nikoga bojati. Izbornik Moriyasu često rotira igrače, da ni japanski novinari ne znaju kojih 11 će istrčati protiv Hrvatske.

Image
Foto: Profimedia

Imaju puno kvalitetnih igrača, prema uglednom Transfermarktu najvrjedniji je Daichi Kamada, suigrač našeg Kristijana Jakića iz Frankfurta. On je procijenjen na 30 milijuna eura, a Takehiro Tomiyasu, branič Arsenala, vrijedi 25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika imena

Preko krila će nam prijetiti heroj Japana, Ritsu Doan, strijelac u pobjedama protiv Elfa i Španjolaca. Desno krilo Freiburga je jako brzo i opasno, ako mu se dopusti prostor.

Tu su i jako poznati, Takefusa Kubo i Takumi Minamino. Potonji je igrač Monaca, a nekada je igrao za Kloppov Liverpool, što je dovoljni pokazatelj kvalitete. Kubo je prošao školu Barcelone, da bi na koncu potpisao za Real Madrid, a sada je u Real Sociedadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Mallorca's Takefusa Kubo (L) high-fives teammate Ante Budimir after providing an assist during the second half of a Spanish first-division football match at Getafe on Sept. 22, 2019. (Kyodo) ==Kyodo, Image: 472729818, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Vrijede 154 milijuna eura, dok su Vatreni cijenjeni na 377. Naš najvrjedniji igrač i zvijezda Mundijala u Kataru je Joško Gvardiol, kojeg Transfermarkt cijeni na 60 milijuna eura.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo