ČUDNE VARIJACIJE / Najprestižniji sportski mediji prognoziraju kako će Vatreni proći u Kataru: Ispred Engleske smo, a iza Senegala

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Daily Mail je Hrvatsku postavio najviše od svih medija, Vatreni su sedmi na listi favorita

29.9.2022.
15:37
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija prošla je na Final Four Lige nacija u lipnju 2023. godine, pobjedama protiv Danske i Austrije.

Image
UEFA POTVRDILA /

Hrvatska reprezentacija i službeno nositelj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine

Image
UEFA POTVRDILA /

Hrvatska reprezentacija i službeno nositelj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine

Ovo je povijesni uspjeh za hrvatski nogomet, a Svjetsko prvenstvo u Kataru dolazi za manje od dva mjeseca. Tako što nije prošlo ispod radara ni stranim sportskim medijima, koji su pisali o Vatrenima i ostalim reprezentacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily Mail je Hrvatsku postavio najviše od svih medija, Vatreni su sedmi na listi favorita: "Možda iznenađujuće visoko na ovoj listi, Hrvatska ima potencijal da bude jedan od 'dark horseova' u Kataru nakon što je osvojila svoju skupinu Lige nacija. S kvalitetnom i iskusnom veznom linijom i Lukom Modrićem, Mateom Kovačićem i Marcelom Brozovićem, uz mlade talente poput visoko cijenjenog Joška Gvardiola, mogu li Hrvati ponoviti herojstva iz 2018. kad su dosegnuli finale?" pita se Daily Mail, koji je Hrvatsku smjestio ispred Engleske, Njemačke i Portugala.

Senegal ispred nas

Na osmom mjestu Guardianove liste je Hrvatska: "To je ogroman skok za Dalićevu momčad. Napredovala je za čak pet mjesta u odnosnu na prethodnu Guardianovu listu pred SP. Sugestije da je Hrvatska sila u padu srušene su činjenicom da je zasluženo osvojila prvo mjesto skupine Lige nacija u kojoj su Danska i Francuska. Luka Modrić (37) bio je nezaustavljiv prije tjedan dana u pobjedi nad Danskom i zatim je zabio za uvjerljivo slavlje kod Austrije. Hrvatska stara garda ima snage za zadnji juriš koji bi ih u Kataru mogao odvesti daleko", piše u tekstu o Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

"U Kataru će očekivanja od Hrvatske, poraženog finalista 2018., biti puno manja, iako će na turnir doći očekujući da budu kompetitivni i možda dobiju barem jednu eliminacijsku utakmicu. Luka Modrić i dalje igra na vrlo visokoj razini dok počinje pripreme za svoje četvrto Svjetsko prvenstvo i Realov igrač vodit će momčad koja je i postupnoj tranziciji iz 'zlatne generacije' koja joj je donijela toliko uspjeha u prošlom desetljeću. Niz od četiri pobjede doveo ih je do završnice Lige nacija, ali morat će zadržati takvu formu i u Kataru, pogotovo što ih vjerojatno čekaju Njemačka ili Španjolska ako se plasiraju u osminu finala", piše Goal koji nas stavlja na 12. mjesto iza Senegala.

Baš kao i Goal, Yahoo Sports Hrvatsku vidi kao 12. najjaču momčad u Kataru. "Luka Modrić s 37 godina još je napola zeko iz reklame za baterije, a napola čarobnjak. A njegovi partneri iz vezne linije - Mateo Kovačić i Marcelo Brozović u sredini i Ivan Perišić lijevo - skoro su jaki kao skupina koja je vodila Hrvatsku do finala 2018. Ali mlađa pojačanja na drugim pozicijama su, osim braniča Joška Gvardiola, bila rijetka. Nije izgledno da će ponoviti 2018.", piše Yahoo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo