NOVA SPORNA SITUACIJA / Maroko je doživio hrvatsku sudbinu: Oko sokolovo tvrdi da je sudac trebao ići pogledati VAR

Image

Theo Hernandez je pokosio Boufala u 27. minuti

14.12.2022.
22:53
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Francuske će u nedjelju, 18. prosinca, protiv Argentine braniti naslov svjetskog prvaka osvojen 2018. u Rusiji, nakon što je u večerašnjem polufinalnom dvoboju SP-a u Kataru svladala Maroko sa 2-0 (1-0), pred 68.294 gledatelja na stadionu Al Bayt.

Image
SADA JE SVE POZNATO /

Evo kada i gdje će Hrvatska igrati za broncu na Svjetskom prvenstvu protiv Maroka

Image
SADA JE SVE POZNATO /

Evo kada i gdje će Hrvatska igrati za broncu na Svjetskom prvenstvu protiv Maroka

Francuzi su do vodstva stigli već u petoj minuti, kad je marokanska obrana uspjela blokirati dva pokušaja Kyliana Mbappea, ali je na odbijenu loptu prvi natrčao Theo Hernandez sa pet metara iskosa s lijeve strane svladao marokonskog vratara Bona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Marokanci u nekoliko navrata opasno zaprijetili, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu, do pogotka nisu došli. Pobjedu Francuza i plasman u njihovo četvrto finale na svjetskim prvenstvima potvrdio je u 79. minuti Randal Kolo Muani, tek minutu nakon što je ušao u igru, kad je odbijenu loptu nakon udarca Mbappea neometan poslao u mrežu s tri metra.

Sporna situacija

U 27. minuti dogodio se sporan incident, Theo Hernandez je pokosio Boufala, a grubi start nije bio dovoljan za kazneni udarac, nego je još Boufalu pokazan žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudački ekspert HRT- a složio se sa većinom javnosti kada je potvrdio: "Definitivno je riječ o penalu. Ovdje imamo izokrenutu situaciju, vizualno u samom začetku situacije izgleda kao da je Hernandez napadač. Loše je iskontrolirao loptu i nekontrolirano udario Boufala po potkoljenici. Napadač nije uopće kriv što je dobio udarac", priča i nastavlja:

Image
Foto: HRT

"Definitivno ima svih elemenata za penal. Da stvar bude gora, Boufal je dobio žuti za prekršaj. Definitivno je pobrkao boje dresova i nije bio koncentriran. VAR se trebao uključiti baš zbog žutog kartona. To je pokazatelj da se u glavi glavnog suca dogodila rošada i da on apsolutno nije kontrolirao situaciju. Svirao ju je, ali krivom igraču je dao karton. VAR mu je trebao reći da gleda snimku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo