MOŽE LI LUĐE? / Britanci plasirali nevjerojatnu vijest: Kapetani koji u Kataru istrče s vrpcom duginih mogli bi odmah dobiti žuti karton

Image
Foto: Profimedia

Objavljen je i popis poruka koje će biti na FIFA-inim službenim trakama, a ni jedna od njih nije posvećena pravima žena, LGBTQ+ zajednici niti pravima radnika

20.11.2022.
18:40
Profimedia
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u Kataru izuzetno je kontroverzno već od kad je ova zaljevska država dobila čast organizirati natjecanje. Priča o korupciji i ljudskim pravima je nešto što se tematizira već par godina, a pred samo natjecanje pojedine reprezentacije su počele i tihe prosvjede.

Naime, Danci su posebnim dizajnom dresova prosvjeduju zbog kršenja ljudskih prava i pokazuju suosjećanje s poginulim radnicima, a dio reprezentacija je odlučio pružiti podršku LGBTQ+ zajednici kapetanskim vrpcama u duginim bojama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEOBIČAN DIZAJN /

Danci će svojim dresom poslati moćnu poruku na Svjetskom prvenstvu: 'Ne želimo biti vidljivi tijekom turnira'

Image
NEOBIČAN DIZAJN /

Danci će svojim dresom poslati moćnu poruku na Svjetskom prvenstvu: 'Ne želimo biti vidljivi tijekom turnira'

Daily Mail donosi nevjerojatnu vijest te tvrdi da će kapetani devet reprezentacija koje su se odlučile na takav potez možda biti sankcionirane žutim kartonima.

Ništa o pravima žena, LGBTQ+ zajednice, poginulim radnicima...

"Na turnirima pod okriljem FIFA-e svi sudionici utakmice moraju nositi odjeću i opremu koju pruža FIFA. To uključuje i posebne ambleme posvećene natjecanju koje također odobrava FIFA", piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NovinarSkyja tako je objavio i popis poruka koje će biti na službenim trakama. među kojima nema ni jedne posvećene ljudskim pravima LGBTQ+ zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da trake duginih boja ne pripadaju standardiziranoj opremi ovaj medij tvrdi da bi se mogle smatrati kršenjem FIFA-inog pravila te da bi kapetani mogli započeti utakmice žutim kartonom. Hrvatski kapetan Luka Modrić od tog ne mora strahovati jer Vatreni nisu prihvatili sudjelovanje u ovom prosvjedu.

Hoće li zaista Neuer, Kane te kapetani Belgije, SAD-a, Danske, Francuske, Nizozemske, Švicarske i Walesa kretati utakmice sa žutim kartonom? Teško je u to vjerovati. No, na zimskom Svjetskom prvenstvu u Kataru ništa nije nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo