NAŠA DIJASPORA / Jedan od najboljih NFL trenera ikada istaknuo svoja hrvatska obilježja uoči utakmice s Argentinom

Image
Foto: Profimedia

Nosio je modru polo majicu kratkih rukava, ali s detaljom

13.12.2022.
13:31
Profimedia
VOYO logo

Bill Belichick, trener NFL momčadi New England Patriotsa, bio je obučen u majicu s hrvatskom zastavom kada je u ponedjeljak navečer vodio svoju momčad u utakmici američkog nogometa protiv Cardinalsa, čime je dao do znanja da će navijati za Hrvatsku protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu, izvijestile su novine AS.

Image
LUDNICA U KATARU /

Hrvatski navijači preplavili ulice Dohe uz pjesmu, stigao je i omiljeni Grdović

Image
LUDNICA U KATARU /

Hrvatski navijači preplavili ulice Dohe uz pjesmu, stigao je i omiljeni Grdović

Belichick (70), porijeklom Hrvat, nosio je modru polo majicu kratkih rukava na kojoj je zastava Hrvatske, pokazuju fotografije s utakmice. Hrvatska i Argentina u utorak u 20 sati igraju polufinale svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belichick je još nakon četvrtfinalne pobjede protiv Brazila izrazio oduševljenje, a ranije se i fotografirao u hrvatskom dresu s crveno-bijelim kvadratićima.

'Naprijed Hrvatska'

Iz Karlovca je 1897. godine doselio Ivan Bilečić u Sjedinjene Države a godinu dana kasnije i Mary Barković. U gradu Monessen, u Pennsylvaniji, rodio se 1919. godine Stephen Nickolas Belichick, otac Williama Stephena "Billa" Belichicka, trenera New England Patriotsa. Belichick od listopada često na utamicama nosi majice s ušivenom hrvatskom zastavom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam što ju nosim, ponosan sam na svoje hrvatsko porijeklo", rekao je novinarima. "Nisam u Hrvatskoj, nisam njen građanin, no to je porijeklo polovice moje obitelji. Moja je majka bila Engleskinja a otac Hrvat", dodao je.

Image
Image

Belichick, međutim, nije jedini trener koji ondje nosi malu ušivenu zastavu: "Također i drugi Hrvati, trener (Nick)] Saban i (Pete) Carroll, i ostali među nama imaju takvu zastavu. Ponosni su i drago im je što ju nose", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A ja sam čuo od nekih ljudi, da tamo preko oceana ljudi to cijene i prepoznaju. Naprijed, Hrvatska!", naglasio je smijući se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo