SAMO TO NE / FIFA hitno pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja Milana Borjana: 'Hrvati i Srbi bili su u ratu i tenzije među njima su velike'

Image
Foto: Profimedia

FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatske na SP-u

29.11.2022.
12:20
Profimedia
VOYO logo

FIFA je pokrenula službeni postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja kanadskog vratara Milana Borjana, javljaju strani mediji, među njima i belgijski, a na službenoj web stranici navodi se obavijest FIFA-e o pokretanju postupka. U utakmici odigranoj u nedjelju, koju je Hrvatska dobila 4-1, hrvatski su navijači uvredljivim povicima i transparentom udarali po vrataru srpskih korijena.

"Hrvatski navijači vrijeđali su Borjana koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Kada je Hrvatska slavila 4-1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi", javlja AP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Borjan privukao je veliku pažnju svojim izjavama o Kninu, neprimjerenim i četničkim. On, naime, tvrdi da je rođen u Kninu u Republici Srpskoj Krajini, a ne u Hrvatskoj i ne skriva svoje veliko domoljublje prema Srbiji.

Inače, Republika Srpska Krajina bila je paradržava na prostoru Hrvatske stvorena na genocidu i agresiji, ali na kraju je otpuhana Olujom, legitimnom vojno-redarstvenom akcijom koja je našem narodu donijela slobodu od bolesne srpske nacionalističke ekspanzije osvajanja i uzimanja tuđeg teritorija. Hrvatski navijači zapamtili su mu izjave i njegovu sklonost Velikoj Srbiji (barem tako izgleda prema njegovim izjavama) i ovo što se dogodilo u nedjelju bila je reakcija na njegovo glupo ponašanje i kretenske izjave...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BUM, TRES /

Legenda HNL-a rastavila kanadskog izbornika na proste faktore: 'Njegova izjava pokazuje da nije dorastao SP-u i poraz mu ide na dušu'

Image
BUM, TRES /

Legenda HNL-a rastavila kanadskog izbornika na proste faktore: 'Njegova izjava pokazuje da nije dorastao SP-u i poraz mu ide na dušu'

"Srbija i Hrvatska bili su u međusobnom ratu 90-etih i tenzije između ovih dvaju naroda, koji su bili, živjeli nekad u zajedničkoj državi, uvijek su velike, pogotovo u sportu. Borjan potječe od srpskih roditelja, ali je rođen u gradu koji oduvijek pripada Hrvatskoj, u Kninu. Godine 2000. njegova je obitelj emigrirala u Kanadu nakon što su izbjegli iz Hrvatske", stoji u tekstu Hbvl.be.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas golman Milan Borjan brani boje Crvene zvezde u Srbiji. Uoči utakmice procurio je Borjanov broj mobitela na koji je, kaže, dobio masu poruka mržnje, preko 2500. Na stadionu je bio izvješen transparent na kojem se spominje njegovo rodno mjesto i uloga grada u ratu (Knin 1995.), a čulo se i mnogo uvredljivih skandiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borjan je nakon utakmice izjavio kako "ovakvo ponašanje dokazuje koliko su neki ljudi primitivni. Moraju raditi na sebi i obitelji jer su očito frustrirani".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo