NIJE BAŠ LIJEPO / Engleski mediji o hrvatskim dresovima: 'Kvadratići nisu u prvom planu, drugi je kao iz reklame za čišćenje'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ugledni engleski mediji raspisali su se o našim dresovima...

13.11.2022.
12:30
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Za sedam dana, 20. studenog, Katar će biti u središtu zanimanja čitavog svijeta. Već je i sad, jer 20. započinje SP u nogometu na kojem će igrati i Hrvatska.

Ugledni otočki The Athletic analizirao je izgled dresova svih zemalja, pa tako i od Vatrenih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mora da je prilično delikatan posao dizajnirati domaći dres za Hrvatsku. Prvo, riječ je o klasiku, estetskom užitku koji svakome dopušta da nosi odjeću u obliku šahovnice, a da se ne osjeća kao da je u ska punk bendu. No u isto vrijeme on je simboličan za naciju koja se morala krvavo boriti da bi uopće postojala iako smo mi generacija udaljena od najgoreg sukoba u bivšoj Jugoslaviji", pišu i nastavljaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Morali su se krvavo boriti'

"Ovaj drugi bi mogao podijeliti ljude jer kvadratići nisu u prvom planu i čini se da nestaju u nasumičnim intervalima, zbog čega pomalo nalikuju na kompjutersku igricu iz 1980-ih. Mi u Athleticu ipak mu dajemo dva palca okrenuta prema gore. Pokušati dodati varijaciju klasiku je nezgodna stvar, ali ovdje su uspjeli", piše Athletic i nastavlja:

Image
Foto: Screenshot/FootyHeadlines

"Mislite li da netko kome je dan zadatak dizajnirana hrvatskog dresa povremeno čezne za jednostavnom majicom ili prugama, zvijezdi na sredini majice ili čemu već: bilo što samo ne taj dizajn s kvadratićima. Nadamo se da ne, jer je u pitanju uvjerljivi klasik s primjesom rizika: senzacionalan, ikonski, napravi li se dobro, ali jednako je lako i napraviti ga pogrešno", piše Athletic i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj pokušaj je negdje između, započinje s kvadratićima na lijevom ramenu koji nestaju prema prsima. Može se vidjeti na što se ovdje išlo, ali dres pomalo nalikuje na majicu kakva se može koristiti u reklamama za čišćenje, kao da je netko s nje obrisao kvadratiće s nje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo