SP Gimnastika: / Tri Hrvata u igri za finala

Hrvatski gimnastičari odradili su odličan posao prvoga dana Svjetskog prvenstva u kineskom gradu Nanningu, a čak trojica naših vježbača u igri je za finala.

3.10.2014.
19:05
VOYO logo

Nakon pet od 10 kvalifikacijskih skupina, Filip Ude drži drugo, a Robert Seligman treće mjesto na konju s hvataljkama, dok je Marijo Možnik trenutačno treći na preči. Subota će biti dug dan, s nestrpljenjem će se čekati nastupiti prije svih Nijemaca, Rusa, Japanaca i Francuza.

Nastuo Filipa Udea do posljednjeg trena bio je upitan zbog jake viroze, no na kraju je nastupio i za vježbu sa startom 6.5 dobio visoku ocjenu od 15,533 boda. Bolji je bio samo Slovenac Sašo Bertoncelj (15,558).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravio sam maksimum koliko je bolest dopustila. Sada sam jako sretan što sam pokušao. Pluća su me pekla na kraju, ali stisnuo sam zube. Ovo bi trebalo biti dovoljno za finale, ali ako i ne uđem u finale, neću biti nesretan, jer dao sam stvarno sve od sebe", izjavio je Filip Ude.

Robert Seligman je s ocjenom 15.466 odmah iza Filipa, na trećem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra ću kampirati u Guangxi Sports centru. Neću se micati iz dvorane od 9 do 21.30 sati. Već sam nekoliko puta preživio to čekanje, nadam se da ću i sada. Stvarno je super bilo u kvalifikacijama. Isplatio se naporan rad ove sezone. Ova ocjena od 15.466 mi puno znači. Nisam imao nikakvih grešaka, možda sam mogao mrvicu bolje saskok, ali nemam zamjerki. Ni trener Mađarević ih nije našao. Ne znam zašto, ali svjetska prvenstva uvijek iz mene izvuku neku posebnu energiju. Možda zato što mi ta medalja nedostaje, a želio bih je osvojiti u karijeri... Filip i ja smo dva puta bili zajedno u finalu EP-a. U Lausanni kad je on osvojio srebro, a ja broncu, te u Amsterdamu. Nikada nismo zajedno bili u finalu na SP-u. Sada bi bilo super da bar jedan uspije", kazao je Seligman.

"Već sada smo ostvarili povijesni uspjeh. Svih pet naših vježbača maksimalno ili blizu maksimuma odradili su kvalifikacije. Nikada se nije dogodilo da baš ni jedan nije napravio neki kiks. Sada ćemo strepiti za tri finala", zadovoljan je bio Vladimir Mađarević, predsjednih Tehničkog odbora za sportsku gimnastiku HGS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parteraši su nakon prve tri skupine bili u igri za finale, no na kraju dana naš najmlađi reprezentativac, 19-godišnji Andrej Korosteljev drži 17. mjesto sa 14.966, a drugi Osječanin Tomislav Marković 21. sa 14.900. Nakon prvog dana u vodstvu je momčad Kine sa 362,698 bodova ispred Velike Britanije (357,193). Kod višebojaca vodi Kinez Shudi Deng, jedini koji je danas skupio preko 90 bodova - 90,630.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo