Bivši vratar oprezan u najavama / Šola: 'Najveća zamka za nas je ako budemo mislili da ćemo lako pobijediti Japance'

"Moramo igrati jaču u čvršću obranu. Imamo dobru dubinu, ali ne ulazimo u kontakt", rekao je Šola

12.1.2019.
19:51
VOYO logo

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon dana odmora u nedjelju čeka nova utakmica. Na rasporedu je okršaj s Japancima u kojem smo definitivno favoriti, no legendarni vratar reprezentacije Vlado Šola bio je oprezan u najavi susreta.

"Najveća zamka bi bila ako bismo mi shvatili da ćemo tu utakmicu lako pobijediti. Japan je jedna vrlo zahtjevna ekipa koja je protiv makedonije pokazala kakav stil rukometa gaje. A to je brzi centar, tranzicija, takozvani run and gun. Morat ćemo uložiti puno energije da bismo porazili Japan", rekao je legendarni Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japan je disciplinirana momčad, ali zna im se dogoditi da se prekombiniraju i naprave puno pogrešaka zbog svoje brzine.

"Njihov je nedostatak antropometrija pa zato koriste svoju brzinu, a u brzini se događaju te tehničke pogreške. U ključnim trenucima protiv Makedonaca kad su mogli doći u jednu neizvjesnu borbu izgubili su tri lopte u polukontri. Sami su sebe doveli u situaciju da izgube tu utakmicu, a bili su vrlo blizu", objasnio je Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se Vlado Šola i na nastup naših reprezentativaca protiv Islanda te prokomentirao što bi Hrvatska u svojim nastupima trebala popraviti:

"Moramo igrati jaču u čvršću obranu. Imamo dobru dubinu, ali ne ulazimo u kontakt. Trebamo više raditi na destrukciji napada i zaustavljanju protika lopte protivnika. Napad je dovoljno dobar, no vidi se i tu da ima nekih sitnih neuigranosti. Kako turnir bude odmicao, vjerujem da će se naši vanjski igrači uigrati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Lino Červar najavio je da će u utakmici protiv Japana zbog zgusnutog rasporeda dati priliku svim igračima na svom popisu. 

"Uvijek je plan da se svima da prilika kad naletimo na slabijeg protivnika, međutim rezultat diktira koliko će tko dobiti minuta. Ako budemo vodili 10 razlike, svi će dobiti priliku, no mislim da će ova utakmica biti puno teža te da ćemo se pomučiti da dođemo do pobjede", zaključio je Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo