NBA: DALLAS - ATLANTA 111:103 / Snalažljivi Kidd odveo Maverickse do pobjede

Image

Mavsi su bili u zaostatku dva poena kada se košarkaš namjerno zaletio u trenera Hawksa koji je bio unutra terena. Suci su slijedili pravila i dodijelili tehnički faul te loptu dali Dallasu.

27.2.2010.
11:58
VOYO logo

 S 19 koševa, 17 asistencija i 16 skokova Jason Kidd predvodio je Dallas do pobjede 111:103 u produžetku nad Atlantom. Mavsima je to šesta pobjeda u nizu.

Dallas je tijekom utakmice gubio i 15 razlike, no minutu prije kraja poveo je 99:97.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mavericksi su gubili 97:95 kada je Kidd brzim driblingom po lijevoj strani namjerno se zaletio u trenera Hawksa Mikea Woodsona, koji je bio unutra terena. Suci su slijedili pravila i dodijelili tehnički faul te loptu dali Dallasu.

"Vidio sam ga u terenu", rekao je Kidd. "Ne znam pravila ali kada god je trener unutar terena daje se tehnički faul i lopta. Drago mi je da su suci sudili kako treba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemac Dirk Nowitzki, koji je utakmicu završio sa 37 pogodaka, bacao je slobodna bacanja. nakon toga je Kidd pogodio tricu i u manje od minutu do kraja Mavsi koji su gubili 15 razlike su došli do rezultata 99:97.

Međutim, Josh Smith je 32 sekunde prije kraja izjednačio što je dovelo do produžetka nakon što su i Nowitzki i Kidd promašili u zadnjim sekundama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mavericksi su preuzali kontrolu nad igrom u produžetku serijom od 7:0 odmah na početku. Nowitzki je pogodio koš i tricu nakon toga a onda je koš zabio i J.J. Barrera. S druge strane, Hawksi su promašili svojih devet koševa na početku i bili su nadigrani 12:4.

Joe Johnson bio je najučinkovitiji u Atlanti (36-21) sa 27 pogodaka i 10 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo