odlično poslovanje / Službena objava HNS-a: u 2014. godini ostvaren plus od gotovo 20 milijuna kuna

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Iza nas je bogata godina u kojoj smo bilježili sjajne rezultate. Hrvatska je prepoznata nogometna sila, a ispred nas je mnogo projekata', naglasio je predsjednik HNS-a Davor Šuker

20.4.2015.
15:53
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez (HNS) u 2014. godini je ostvario dobit od je 19,7 milijuna kuna, objavljeno je na redovnoj Skupštini HNS-a koja je u ponedjeljak održana u zagrebačkom hotelu Westin.

HNS je u protekloj godini imao 164,7 milijuna kuna prihoda, te 144,9 milijuna kuna rashoda. Za ovu godinu je plan prihoda 105 milijuna kuna, a rashoda 140 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iza nas je bogata godina u kojoj smo bilježili sjajne rezultate. Hrvatska je prepoznata nogometna sila, a ispred nas je mnogo projekata", naglasio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Zanimljive su i brojke koje su predstavnici hrvatskog nogometa morali uplatiti na račun Uefe za razne kazne zbog huliganskog ponašanja navijača. U posljednjih sedam godina klubovi i HNS su platili ukupno 2,1 milijuna eura; najviše Hajduk 721.000 eura, Dinamo 675.000, HNS 421.000, a Rijeka 285.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS je pokrenuo akciju 'Moja tribina' u sklopu borbe protiv rasizma, diskriminacije i nasilja na nogometnim tribinama. Međutim, posljednji događaji kada su napadnuti čelnici HNS-a i izbornik Kovač pokazuju nam kako je ispred nas još dug i težak put", naglasio je Šuker poručivši kako Uefa inzistira na programu 'Respect' i nultoj stopi tolerancije na diskriminaciju i rasizam.

Na Skupštini su dodijeljene nagrade "Trofejpodmlatka", najviša priznanja HNS-a za doprinos razvoju nogometa. Za 2014. dobili su ih IvicaGrnja, AnteIvković i Ivica Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog usklađivanja statuta HNS-a s novim Zakonom o udrugama izvršni predsjednik DamirVrbanović je postao izvršni direktor, a za likvidatora je izabran odvjetnik Nikola Badovinac. Usvojen je i novi Disciplinski pravilnik.

Na Skupštini su odbijene žalbe MarijaDarmopila i DanijelaMađarića koji su doživotno isključeni iz nogometa zbog sudjelovanja u aferi 'Offside'. Obojica su tražila ukidanje doživotnih zabrana, no njihovi zahtjevi su odbijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisutnim skupštinarima se obratio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) VedranMornar koji je naglasio kako su MZOS i HNS partneri koji moraju razgovarati.

"Možda to posljednjih godina nije bilo tako. Međutim, problema ima i bez svađe. Zajedničkim radom trebamo sudjelovati na poboljšanju nogometa. I moramo težiti onome što se danas događa u hokeju. Ako jedan navijač baci čašu, drugi ga navijači sami izbace iz dvorane", istaknuo je ministar Mornar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniša Krajač pružio je podršku HNS-u naglasivši kako "nogometni savez ne radi samo za dobrobit nogometa već i za cijelokupni hrvatski sport".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo