PISTORIUS PRED SUDOM / Slavni olimpijac se slomio u suzama!

Image
Foto: Sceenshot

Najpoznatiji svjetski sportaš s hendikepom Južnaofrikanac Oscar Pistorius službeno je optužen za ubojstvo svoje zaručnice Reeve Steenkamp, a riječi optužnice saslušao je u suzama.

15.2.2013.
11:55
Sceenshot
VOYO logo

Atletičar odjeven u crno odijelo i plavu košulju pojavio se u sudnici u Pretoriji u suzama, pokivajući lice i gledajući u pod dok je sudac čitao optužnicu. Južnoafrički tužitelji su izjavili da će Oscara Pistoriusa teretiti za ubojstvo s predumišljajem.

Jučer je u Pistoriusovoj kući pronađena mrtva tridesetogodišnja Reeva Steenkamp, manekenka, a policija je potvrdila da je upucana u glavu, ruku i prsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okolnosti u kojima je došlo do tragedije još uvijek su nejasne. Prvo se sumnjalo da je Pistorius pucao u djevojku jer je mislio da se radi o provalniku, ali policija je odbacila takvu teoriju.

Policijska dužnosnica Denise Beukes je jučer izjavila da je u domu šesterostrukog paraolimpijskog pobjednika i prvog atletičara s amputacijom koji je nastupio na olimpijskim igrama već bilo slučajeva 'kućnog nasilja', a također je od ranije poznato da je Pistorius u kući držao vatreno oružje, među kojim i 9-milimetarski pištolj kojim je usmrćena Steenkamp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: mirror.co.uk

Pistorius je postao prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja.

Pistorius je rođen je s urođenom manom i prije prvog rođendana amputirane su mu noge ispod koljena. U srednjoj školi bavio se ragbijem, vaterpolom i tenisom, no najveće rezultate je postigao u atletici. Uspio je i pobijediti atletske moćnike izborivši se za nastup u konkurenciji zdravih sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je nastao jer su čelnici Međunarodne atletske federacije (IAAF) smatrali kako ga proteze stavljaju u prednost pred ostalim atletičarim koji nemaju tjelesna oštećenja.

Zeleno svjetlo za nastup dobio je tek nakon što se žalio Arbitražnom sudu u Lausanni koji je presudio u njegovu korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo