Volvo Ocean Race regata / Slavna pomorska utrka se vraća kući

Image
Foto: volvo

Švedski grad Göteborg, rodni grad Volvo Car kompanije, bit će posljednje odredište 12. izdanja Volvo Ocean Race regate koja će se održati 2014. i 2015. godine, a bit će i usputna postaja trinaestog izdanja utrke.

7.2.2013.
12:27
volvo
VOYO logo

Göteborg je drugi po veličini grad u Švedskoj i najveća skandinavska luka te posjeduje reputaciju uspješnog organiziranja velikih sportskih događanja. Göteborg će treći put ugostiti Volvo Ocean Race, te drugi put biti finalno odredište ove slavne pomorske utrke.

"Göteborg je savršeno mjesto za završetak globalne utrke ove veličine. Dobro je znati da ćemo nakon obilaska svijeta stići u grad koji će nas znati adekvatno dočekati, jer ima bogatu povijest gostoprimstva", istaknuo je Knut Forstad, direktor Volvo Ocean Race regate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Göteborg je Volvo Ocean Race ugostio 2001. i 2002. godine te 2005. i 2006. a bio je i domaćin svjetskog i europskog atletskog prvenstva 1995. i 2006. godine, svjetskog prvenstva u umjetničkom klizanju (2008. godine), te europskog nogometnog prvenstva (1992. godine). Sama Švedska ima izuzetno bogatu povijest sudjelovanja u Volvo Ocean Race.

Dvanaesto izdanje Volvo Ocean Race regate ponovno će startati iz španjolskog Alicantea, a do završetka u Göteborgu posjetit će Brazil, Novi Zeland i mnoge druge zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo