SA ZVEZDOM ZA NASLOV / Slavlje u Beogradu: Jug u finalu Lige prvaka!

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Igrači trenera Vladimira Vujasinovića držali su Dubrovčane u neizvjesnosti do kraja susreta iako su "jugaši" sami krivi što utakmicu nisu ranije odlučili.

31.5.2013.
18:25
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Vaterpolisti dubrovačkog Jug CO plasirali su se u finale ovogodišnje Lige prvaka nakon što su u petak u prvoj polufinalnoj utakmici pobijedili beogradski Partizan sa 8:7 (2:1, 2:1, 2:3, 2:2).

Teže od očekivanog igrači Juga CO izborili su plasman u finale protiv vrlo dobre momčadi Partizana. Igrači trenera VladimiraVujasinovića držali su Dubrovčane u neizvjesnosti do kraja susreta iako su "jugaši" sami krivi što utakmicu nisu ranije odlučili. To se posebno odnosi na treću četvrtinu kada su kod vodstva 6:4 propustili dvije prigode s igračem više da povedu s tri gola prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj četvrtini do izražaja je došla veća kvaliteta Jugovih igrača, posebno Aleksandra Ivovića koji je postigao pogodak za 7:6 četiri minute prije kraja, a nakon toga je izborio i petarac kojega je Janović pretvorio u prednost od 8:6. Mladi Rackov je 2:19 minuta prije kraja postavio konačni rezultat susreta koji nije obilovao ljepotom, ali je bio pun tempa i dinamike.

Jug je ovom pobjedom napravio tek prvi korak ka osvajanju nove titule najbolje klupske momčadi u Europi koju su dosad osvajali tri puta (1981, 2001 i 2006), a hoće li osvojiti jubilarni 50. klupski naslov najbolje momčadi Starog kontinenta zavisit će o subotnjoj finalnoj utakmici u 20.15 sati u kojoj će se Jug sastati s Crvenom zvezdom koja je u drugom polufinalu sa 9:5 bila bolja od Barcelonete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo