gospodin novac nije platio porez / Skandal van svake pameti: Mayweatheru oduzet naslov prvaka

Image
Foto: Instagram

Nakon posljednje pobjede nad Pacquiaom, Mayweather je najavio da će se odreći titula koje je osvojio, ali se kasnije predomislio

7.7.2015.
12:27
Instagram
VOYO logo

Floyd Mayweather je u 'meču stoljeća' jednoglasnom odlukom sudaca pobiejdio Mannyja Pacquiaoa te tako skupio sva tri svjetska naslova (WBC, WBA i WBO). Ipak, dva mjeseca kasnije ostao je bez jednog pojasa.

Iz Svjetske boksačke organizacije (WBO) odlučili su kazniti najbogatijeg sportaša svijeta jer je odbio platiti klauzulu od 200 tisuća dolara i odbio se odreći titule u WBA i WBC lako-srednjoj kategoriji. Prema pravilima boksač ne može držati svjetske titule u više kategorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posljednje pobjede nad Pacquiaom, Mayweather je najavio da će se odreći titula koje je osvojio, ali se kasnije predomislio. 

"I drugi borci zaslužuju priliku. Moram razgovarati sa svojim timom i vidjeti što trebamo napraviti. Nisam pohlepan. Ja sam svjetski prvak u dvije različite kategorije. Vrijeme je da se drugi borci bore za pojas", rekao je tada Mayweather.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna Timothy Bradley i Jessie Vargas borili su se za interim titulu prvaka WBO velter kategorije, koja je najavljena kao borba za titulu, što je prilično uzrujalo Mayweathera koji je taj naslov izborio u ringu.

Sve ovo zvuči kao skandal van svake pameti s ozbirom da je Mayweather samo na tom meču zaradio oko 230 milijuna dolara, a njegovo bogatstvo se prema Forbesovoj ljestvici bliži brojci od milijardu dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Novac nije htio platiti iznos koji inače potroši na kupovinu tenisica i odjeće iako su mu iz WBO dali dva mjeseca da podmiri dug. Inat ili lijenost - pitanje je sad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo