DJEVOJKA PROPJEVALA / Skandal godine: Karabatići šute, Jeny ih šokirala

Pred istražnim tijelima braća Karabatić, Nikola i Luka branili su se šutnjom, ali je zato pričao njihov odvjetnik rekavši da 'su se kladili, ali nisu namještali rezultat'. Zeznula ih je djevojka mlađeg Karabatića koja je priznala da se kladila Lukinim novcem na spornu utakmicu.

1.10.2012.
13:29
VOYO logo

(FOTO: Jeny Priez, djevojka Luke Karabatića, koja je 'propjevala' na policiji)

Osim braće Karabatić, noć u policiji proveli su navodno i bivši kapetan Srbije Mladen Bojinović, Samuel Hanrubia, najbolji tuniški rukometaš Wissem Hmam, Michael Robin, Dragan Gajić, Primož Prost, član stožera Montpelliera te djevojka jednog igrača...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privođenje je uslijedilo nakon međusobnog dvoboja PSG-a i Montpelliera, koji je u subotu navečer odigran u Parizu, a optužba glasi: Rukometaši Montpelliera su preko svojih supruga i djevojaka zaradili oko 200.000 eura kladeći se na poraz svoje momčadi od slabog Rennesa prošle sezone (koeficijent na pobjedu Rennesa bio je 2.90).

Image
Foto: AP

"Dovoljno je pogledati snimku i shvatiti da nije bilo varanja", poručili su iz Montpellierea, čiji je predsjednik Remi Levy vidno šokiran uhićenjem svojih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su se kladili, što je sportski prekršaj, ali ne kazneni. Da bi pravosuđe moglo intervenirati u takvom slučaju, potrebno je imati namještenu utakmicu, a kako toga nema, na kaznenom planu također, onda nemamo ništa", izjavio je u ponedjeljak za radio-postaju RTL odvjetnik braće Karabatić - Eric Dupond-Moretti.

Image
Foto: AP

"Namještenu utakmicu treba dokazati, tužitelj mora to dokazati, a njih dvojica najodlučnije demantiraju da su namještali utakmicu, oni nisu varalice, utakmica nije bila namještena", dodao je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tijekom ponedjeljka se dogodio velike preokret. Jeny Priez, djevojka Luke Karabatića, priznala je policiji da se kladila na poraz Montpelliera u spornoj utakmici.

"Priez se kladila na poraz Montpelliera po naređenju, i to novcem koji joj je dao Luka", rekao je njezin odvjetnik Antoine Camus za francuske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: manuella25.skyrock.com

Francuski mediji pišu da je očekivana kazna, u slučaju da rukometaši budu proglašeni krivima za sportsko klađenje, šest utakmica suspenzije i novčana kazna od 15.000 eura, no postoji i gora varijanta - ako im se dokaže kazneno djelo namještanja utakmice, mogli bi u zatvor na pet godina zatvora i još platiti 75.000 eura kazne.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo