Fantastični Schempp i Domračeva opet najbrži

Njemački biatlonac Simon Schempp i Bjeloruskinja Darja Domračeva pobjedama u sprintu, u subotu su dodali i pobjede u dohvatnim utrkama za Svjetski kup održanim u talijanskoj Anterselvi (Antholz).

24.1.2015.
18:19
VOYO logo

Najbolja biatlonka svijeta, Bjeloruskinja Darja Domračeva već je u sprintu stvorila 27 sekundi prednosti u odnosu na pratiteljice, a u subotu je u dohvatnoj utrci tu prednost povećala za cijelu minutu, iako je na prvom gađanju imala jedan promašaj. No, najbliža konkurentica, vodeća u Svjetskom kupu Finkinja Kaisa Makarainen, promašila je dvije mete te još tri na drugom gađanju, na kojem je Domračeva bila bez promašaja, pa pobjeda Bjeloruskinje uopće nije bila ugrožena. Domračeva je imala toliku prednost da je u finišu mogla iz publike uzeti i bjelorusku zastavu s kojom je prošla ciljnu crtu.

Za šestu pobjedu ove sezone, a 22. u karijeri Domračeva je trebala 30 minuta i 58,5 sekundi. Druga je bila Ruskinja Darija Virolajnen sa zaostatkom 1:21, a unatoč lošem gađanju do trećeg je mjesta stigla Makarainen zaostavši za pobjednicom 1:29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makarainen je još uvijek vodeća u ukupnom redoslijedu sa 660 bodova, dok je Domračeva druga sa 620. Treća je Ukrajinka Valj Semjerenko s 509 bodova.

Znatno uzbudljivija bila je utrka biatlonaca u kojoj je Simon Schempp uspio u zadnjim metrima završnog sprinta izboriti dvostruku pobjedu u Anterselvi, iako je imao dva promašaja do posljednjeg gađanja na koje su istovremeno stigla još trojica biatlonaca: Austrijanac Simon Eder, Rus Jevgenij Garaničev i Norvežanin Ole Einar Bjoerndalen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjem su gađanju svi bili bez promašaja i u posljednji krug od 2,5 km ušli u razmaku od dvije sekunde. U završnom sprintu je Schempp svoju petu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri osigurao sa samo jednom desetinkom prednosti pred Ederom. Treći je bio Garaničev sa zaostatkom 1.1, a četvrti Bjoerndalen imao je zaostatak od 1.9 sekundi. Iako nije imao nijedan promašaj, kao ni Bjoerndalen, vodeći u Svjetskom kupu Francuz Martin Fourcade osvojio je peto mjesto.

Jakov Fak, koji je u sprintu osvojio treće mjesto, u subotu je imao tri promašaja i uspio dotrčati do sedmog mjesta, a za pobjednikom je zaostao 51,4 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin Fourcade vodeći je u ukupnom redoslijedu s 572 boda, na drugo mjesto s 549 bodova probio se Schempp, a treći je 535 bodova Rus Anton Šipulin. Jakov Fak je na četvrtom mjestu s 463 boda.

U nedjelju su u Anterselvi na rasporedu štafetne utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo