Sjajne Splićanke za nagradu sada smiju na Facebook

Dok su pokušavale ostvariti san i plasirati se na Olimpijske igre u Londonu, Ana i Lucija Zaninović nisu smjele koristiti mobitele i Facebook.

8.7.2011.
10:54
VOYO logo

Ana i Lucija Zaninović vratile su se u Split. Iza njih je ludi tjedan u kojem su postale prve hrvatske blizanke koje će na Olimpijske igre. I to s realnom prigodom da se u Hrvatsku iz Londona sljedeće godine vrate s dvije medalje u taekwondou.

Njihov trener Toni Tomas objasnio je koliko je težak put uopće doći do nastupa na Olimpijskim igrama. Naime, na svjetskim i europskim prvenstvima postoji osam kategorija, na OI tek četiri, a završnica se može izboriti na kontinentalnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azija i Europa prednjače u kvaliteti, ostalo društvo tek će biti popuna do šesnaest natjecatelja u svakoj kategoriji. Podsjetio je na Aninu dramu kad je sa slomljenom šakom osvojila zlatni bod i izborila London.

"Teže je doći do Londona nego osvojiti olimpijsku medalju", komentirala je Lucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blizanke će idućih dana biti na zasluženom odmoru. Dobile su natrag mobitele, a konačno će moći koristiti Facebook.

"Dan prije natjecanja uzeo sam im mobitele, a dva mjeseca prije isključile su Facebook", objasnio je Tomas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smeta nam to, znamo da nam trener želi najbolje", dodala je Ana.

Još prije godinu dana sestre su isplanirale zajednički put na OI. Stoga je Ana morala promijeniti kategoriju kako zbog spajanja ne bi bila suparnica Luciji. Žrtvovala se i udebljala, s prijašnjih 52 kilograma upala je sada u kategoriju do 57 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobila sam nekoliko kilograma. Sustavno sam radila na prehrani i snazi. Mogla sam dobiti još koji kilogram, jer sam osjetila da su neke cure fizički jače od mene", govori Ana, kojoj je borba za treće mjesto u kvalifikacijama bila najteža u životu.

Vezani članci:

arti-201105060537006 arti-201105020539006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo