Sjajna Bojana u trećem kolu

Srpska teniserka pobedila je favorizovanu Čehinju Lusi Šafarovu

17.1.2013.
10:50
VOYO logo

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je savladala Čehinju Lusi Safarovu sa 2:0 (7:5, 7:5).

Bojana je peti predstavnik Srbije koji će nastaviti takmičenja na prvom ovogodišnjem Gren slem turniru u pojedinačnoj konkurenciji, pošto su pre nje plasman u treću rundu izborili Novak Đoković, Janko Tipsarević, Jelena Janković i Ana Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnica Jovanovskoj u narednoj rundi Australijen Opena biće Kimiko Date Krum iz Japana koja je pobedila Izraelku Šahar Per.

Meč je bolje počela Čehinja koja je prva došla do brejka i povela sa 4:2, ali je usledio period sjajne igre naše teniserke koja je uzvratila brejk, a potom napravila još jedan u odlučujućem 12. gemu za 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delovalo je kao da će Jovanovski u drugom setu potpuno nadigrati protivnnicu, pošto je vodila 3:0 i 5:2, ali je dozvolila Šafarovoj da izjednači na 5:5. Ipak, Bojana je osvojila naredna dva gema i tako je napravila najbolji rezultat u karijeri na nekom od Gren slem turnura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo