ekskluzivno za RTL Danas / Širić: Čist sam pred Bogom i ljudima!

Uhićenje bivšeg dopredsjednika HNS-a Željka Širića i ostalih funkcionera iz Rusanove otvorilo je po mnogima najveću aferu u hrvatskom nogometu. Nakon tri mjeseca pritvora Širić je ekskluzivno progovorio za RTL.

25.3.2012.
15:49
VOYO logo

Vidno mršaviji, ali ne i klonuo duhom Željko Širić nakon tri mjeseca pritvora, otvorio je dušu za RTL.

"Nije to toliko strašno koliko ljudi misle. Ako je to najgore što se moglo dogoditi meni i mojoj obitelji, vratio bih se odmah unutra. Ovo je jedan vremenski segment koji počne i završi, ne dao Bog gorih stvari", rekao je Širić naglasivši kako je uz njega neprestano bila obitelj, ali i prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, usporio je kako nije htio da mu itko dolazi u posjete, no ako ga je već obitelj željela posjećivati, nije ih mogao odbiti. No, nitko iz HNS-a ga nije posjetio jer, kako kaže, nije bilo mogućnosti za to.

"Osam posjeta mjesečno po 20 minuta - to je suma posjeta koje sam mogao ostvariti", objasnio je.

Na upit novinarke smatra li se odbačenim od Markovića i Srebrića, istaknuo je kako je dobio njihovu poruku da su uz njega.

"Ja sam tražio da me se razriješi dužnosti kakao ne bi bio uteg organizaciji, koja će postojati sa mnom ili bez mene. Ne smijem dozvoliti da budem uteg i sportu i gradu i gradonačelniku i županu. Ja sam legalista i poštivam zakone", rekao je i naglasio ako se sve završi u njegovu korist vraća se na dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu se oteti dojmu da je direktno ili indirektno upereno protiv  Vlatka Markovića, Zorislava Srebrića, mene i Zdravka Mamića i to je moja subjektivna percepcija", komentirao je medijsku hajku.

Komentirajući izjave ministra Željka Jovanovića kako je hrvatski sport kao močvara, Širić je opet koristio metafore.

"Iza Drave je Kopački rit, možda najvrednije u ovom kraju. Prema tome može močvara biti jako vrijedna. Hrvatski nogomet i Hrvatski nogometni savez jako puno vrijede i mnogi bi htjeli to iskoristiti za svoje interese, ali nećemo im to dopustiti", zaključio je.

"Mi sve radimo prema zakonskim propisima i kakve god zakone donese Vlada mi ćemo ih poštivati, ali nitko neće raditi ništa mimo najjačeg županijskog saveza za svoju promociju", dodao je.

Upit što bi poručio Malešu, koji je otvorio cijelu ovu aferu, odgovorio je: "Ne želim nikome ništa poručivat, ali rekao sam vam ja sam prošli tjedan bio za vikend u Splitu i šetao sam sȃm po Splitu. Ja sam čist pred samim sobom, pred Bogom i pred ljudima, a vrijeme će pokazati tko je bio u pravu".

Cijeli intervju pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo