CAS ODBIO ŽALBU / Šimunić ne ide u Brazil, Mamić komentirao kaznu!

CAS je potvrdio kaznu Disciplinske komisije Fife koja je Šimunića zbog povika "Za dom" suspendirala na deset utakmica, zabranila mu pristup brazilskim stadionima tijekom SP-a te dodala i globu od 30.000 švicarskih franaka.

12.5.2014.
12:50
VOYO logo

LAUSANNE - JosipŠimunić neće igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu jer mu je danas Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanni odbio žalbu na odluku Disciplinske komisije Fife.

Naime, zbog povika "Za dom" nakon završetka kvalifikacijske utakmice za plasman na SP u Brazilu između Hrvatske i Islanda Fifa je kaznila Šimunića s deset utakmice zabrane igranja i pristupa brazilskim stadionima tijekom SP te globom od 30.000 švicarskih franaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tu odluku Fife, Šimunić se žalio CAS-u, no suci HendrikKesler (glavni sudac iz Nizozemske), LuigiFumaggalli iz Italije, kojeg je izabrala Šimunićeva strana i Švicarac MarcBalmelli kojeg je izabrala Fifa, nisu uvažili njegove argumente.

"Fifa ničime nije dokazala da je Šimunić nekoga uvrijedio niti da je imao namjeru nekoga uvrijediti. Ovdje nije pobjedila pravda nego snaga Fife koja je svoju kaznu temeljila na političkom, a ne pravnom aspektu Šimunićeva slučaja", rekao je Šimunićev odvjetnik DavorPrtenjača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom odlukom praktički je završena reprezentativna karijera 36-godišnjeg kapetana Dinama koji je u nacionalnom dresu nastupio čak 105 puta i igrao na SP u Japanu i Njemačkoj te na EP 2004., 2008. i 2012. godine.

"Očekivao sam ovakav rasplet. Poznato je da se nema baš puno za dodati nakon što Uefa i Fifa donesu neku odluku. Vidjelo se to i na Dinamu kada su nas kažnjavali", izjavio je trener Dinama ZoranMamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo