kontroverzno skandiranje / Šimunić može odahnuti: Policija ga neće kazniti

Policijska uprava zagrebačka je o svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama dostavila izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu radi donošenja odluke.

20.11.2013.
17:58
VOYO logo

Zagrebačka Policijska uprava dostavila je Općinskome državnom odvjetništvu (ODO) u Zagrebu izvješće o tome što je utvrdila u vezi s jučerašnjim postupkom hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića nakon nogometne utakmice između Hrvatske i Islanda na Maksimiru.

"U povodu izjava Josipa Šimunića nakon odigrane nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Islanda, Policijska uprava zagrebačka nije utvrdila elemente kaznenog djela. No, Policijska uprava zagrebačka je o svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama dostavila izvješće Općinskome državnom odvjetništvu u Zagrebu radi donošenja odluke", priopćila je večeras policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac i kapetan Dinama Josip Šimunić jučer je nakon utakmice između Hrvatske i Islanda u Maksimiru uzeo mikrofon i više puta viknuo: "Za dom!" Na to su mu navijači uzvratili poklikom: "Spremni!" Ta njegova gesta izazvala je medijske reakcije i mnoge osude.

Zagrebačka policija danas je kratko izvijestila da Šimunić zbog skandiranja "Za dom spremni" neće biti prijavljen jer nije utvrđeno nikakvo kazneno djelo ni prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je pak kako je od policije zatražilo da mu dostavi izvješće o događaju nakon utakmice radi donošenja odluke o mogućem prekršaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo