zaigrali na dva mala / Šimić, Bišćan i Kalmeta komentirali žene u štucnama i kopačkama

U Zadru su Dario Šimić i Igor Bišćan zaigrali na dva mala s Božidarom Kalmetom. Ova nogometno-politička ekipa dotaknula se, ne samo lopte, već i ženskih prava.

6.8.2014.
18:13
VOYO logo

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je obećao da će od Zadra napraviti hrvatski Monte Carlo, zaigrao je nogomet s legendarnim domaćim nogometašima.

Osim o turizmu i ženama u nogometu, na kupu Oluja u Zadru, pričali su o politici, jer su upravo političari na zelenom terenu s 'Vatrenima' zaigrali najpopularniji sport na svijetu. No, bi li van terena ikada zamijenili uloge?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ni maštao da ću biti nogometaš, ali kada bih se ponovno rodio, onda bih počeo trenirati nogomet od malih nogu", priznao je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

"Ja imam tu sreću da sam se čitav život bavio, i bavim se ovim o čemu sam sanjao kad sam bio mali, ne bih gotovo ništa promijenio do sada, što se tiče mojeg zvanja", rekao je Igor Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam zadovoljan s onime što sam bio i mislim da je svatko rođen za neku stvar, kad kažu rad je jako važan, ali isto tako mislim da je jako važno kako se čovjek rodi, ti neki talenti koje poslije razvija", naglasio je Dario Šimić.

Znači, politika vas ne zanima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politika me ne znanima, mene najviše zanima sport i presretan sam što sam sve doživio u nogometu, to je moj život", dodao je Šimić.

I tako bi političari bili nogometaši, a nogometaši bi, eto, ostali nogometaši. A nogometaši bi bile i žene, odnosno nogometašice, kojih je u Hrvatskoj sve više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledao sam baš neki dan nogomet na otoku, tamo žene tradicionalno igraju nogomet, ljeti, jednu utakmicu ili dvije, i baš sam nedavno to gledao. Inače, zašto ne, samo rijetko ga ima, rijetko se može to pogledati", otkrio je Kalmeta svoju 'strast'.

I dok jedne igraju nogomet, druge s plaže vole samo promatrati frajere dok se znoje na terenu. Neki frajeri pak žene vide u štucnama i kopačkama, a drugi misle da bi nogomet trebao ostati muški sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ženski nogomet je sve više u porastu, mislim da je u Americi sport broj 1 do 19 godina, najmasovniji sport, ali nekako ipak sam za to da muški igraju nogomet, ženske nešto drugo, ali lijepo je vidjeti ženske da igraju, ako to vole zašto ne", rekao je Dario Šimić.

Slična je situacija i u politici. Žene su rijetke, ali polako se i ta brojka mijenja. Nakon nogometa, možda je došlo vrijeme da i jednim drugim muškim svijetom zavlada jedna žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakav su odgovor na pitanja o politici ponudili naši 'Vatreni' pogledajte u video prilogu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo