Napadački stroj 'Redsa' / Šestica Liverpoola, tri gola Suareza, Jelavić promašio kazneni udarac

Image
Foto: AP

Junak u novoj pobjedi 'redsa' ponovo je bio Suarez koji je upisao hat-trick (16, 60, 90+6).

22.3.2014.
18:56
AP
VOYO logo

Nogometaši Liverpoola u ludoj su utakmici na gostovanju pobijedili Cardiff City 6-3 uz tri gola sjajnog Urugvajca Luisa Suareza koji je stigao do brojke od 28 pogodaka ove sezone.

Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, no 'Redsi' su oba puta izjednačili, a potom u drugom poluvremenu u potpunosti okrenuli rezultat postigavši tri gola u nizu. Do konca susreta oba sastava su postigli po još jedan gol za konačnih 6-3. Junak u novoj pobjedi 'redsa' ponovo je bio Suarez koji je upisao hat-trick (16, 60, 90+6), a strijelci su bili i Martin Škrtel (41,54), te Daniel Sturridge (75). Golove za domaći sastav zabili su Jordan Mutch (9,88) i Fraizer Campbell (25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivu pobjedu ostvario je i Manchester City deklasiravši Fulham 5-0. Strijelci za City bili su Yaya Toure (26-11m, 54-11m, 65), Fernandinho (84) i Martin Demichelis (88).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hull City je pobijedio West Bromwich Albion 2-0 uz promašeni jedanaesterac hrvatskog reprezentativca Nikice Jelavića. Njegovu pogrešku ispravio je Liam Rosenior koji je odbijanac pospremio u gol. Strijelac za Hull bio je i Shane Long (38).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranije odigranom susretu Chelsea je ponizio Arsenal pobijedivši 6-0. Bila je to Wengerova 1.000-ta utakmica na klupi 'Topnika' i sasvim sigurno još će je dugo pamtiti. Arsenal je ove sezone 'popio šesticu' i od Manchester Cityja (6-3), a u veljači ga je deklasirao i Liverpool (5-1). Dvoboj na Stamford Bridgeu obilježio je i sudac Andre Marriner koji je u 15. minuti isključio krivog igrača Arsenala. Marriner je poslao pod tuš Kierana Gibbsa, premda je crveni karton trebao dobiti Alex Oxlade-Chamberlain. Zanimljivo, Oxlade-Chamberlain je uvjeravao suca kako je on trebao dobiti karton, no sudac je ustrajao u svojoj odluci.

Susret je u tom trenutku već bio riješen jer Chelsea nakon sedam minuta imao vodstvo od 2-0. Golove su postigli Samuel Eto'o (5), Andre Schuerrle (7), Eden Hazard (17-11m), Oscar (42,66) i Mohamed Salah (71).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea nakon današnje pobjede ima 69 bodova, Liverpool je drugi sa 65 boda i utakmicom manje, dok je Manchester City treći sa 63 boda i tri utakmice manje. Arsenal je četvrti sa 62 boda i utakmicom manje.

Nakon što su porazili Olympiakos i izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka, nogometaši Manchester Uniteda nastavili su pobjednički niz i u prvenstvu pobijedivši na gostovanju West Ham 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba gola za 'Crvene vragove' zabio je Wayne Rooney i to oba na nevjerojatan način. Za 1-0 je zabio gol u sedmoj minuti praktički s centra. Rooney je primjetio kako je domaći vratar Adrian na rubu kaznenog prostora pa je opalio i sjajno pogodio. U 33. minuti stoper West Hama James Collins je jednu nabačenu loptu ispred gola pokušao izbiti, no lopta je pogodila Rooneyja u nogu i odbila se u gol. United sada ima 51 bod i drži sedmu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica vodećih strijelaca engleskog nogometnog prvenstva:

28 - Luis Suarez (Liverpool)

19 - Daniel Sturridge (Liverpool)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16 - Yaya Toure (Manchester City)

15 - Sergio Aguero (Manchester City)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14 - Eden Hazard (Chelsea)

13 - Loic Remy (Newcastle United)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12 - Olivier Giroud (Arsenal), Jay Rodriguez (Southampton)

11 - Romelu Lukaku (Everton), Wayne Rooney (Manchester United), Robin van Persie (Manchester United)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo