KOMENTAR: / SERVISER PROTIV IMPERATORA! Hoće li Čačićeva nevjerojatna sreća biti dovoljna za pobjedu? Trebala bi…

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/AFP

Naš Miro Par svakodnevno vam donosi kolumne pod nazivom 'Tri para Mire Para' u kojima će u svom prepoznatljivom stilu najaviti utakmice dana i podijeliti kladioničarske savjete.

12.6.2016.
8:45
Igor Kralj/PIXSELL/AFP
VOYO logo

Današnja utakmica između Turske i Hrvatske biti će utakmica između dva izbornika. Jedan od njih dvojice ima lavovsko srce, dobre rezultate, autoritet i ogromno međunarodno iskustvo, a drugi - e, on ima neviđenu sreću...

I, pri tome ne mislim samo na onu kao, na primjer, protiv Ludogoreca dok je trenirao Dinamo i osigurao prolaz u petoj minuti nadoknade, već tu sreću da je uopće bio postavljen za trenera Dinama, a sada, evo, i reprezentacije, iako nema nikakvo iskustvo, rezultate, a bogami ni srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je - shvatili ste - Fatih "Bič Božji" Terim, a čovjek koji bi svakako trebao igrati loto: naš pokorni Antiša!

Bolji igrači

Osim dakle te spomenute sreće, on ima, da budemo u potpunosti iskreni, na papiru i bolje igrače. Arda Turan, Altintop i Burak Yilmaz su tri najbolja Turska igrača, a za rijetko koga od njih bi se moglo pronaći mjesto u našoj početnoj postavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš vezni red je po imenima i njihovim igrama u najjačim europskim klubovima možda jednako dobar kao onaj kojega je Ćiro imao kada je vodio reprezentaciju u Francuskoj, ali nažalost neće ni približno tako dobro odigrati.

Image

Luka Modrić

Vremena su se promijenila i igrači više nisu takve face kao, na primjer, Šuker i Štimac koji bi prije neke važne utakmice znali cijelu noć provesti kartajući i zajebavajući se, a idući dan kada bi istrčali na teren - nema tog tko bi im bio ravan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko leži ne bježi!", govorio je i živio Štico, a naš predsjednik saveza bi na Asanovićeve telenavigirane asistencije nemilosrdno zabijao.

Ovi danas kada istrče na teren kao da čekaju da utakmicu umjesto njih riješi CristianoRonaldo ili Messi, a oni cijelo vrijeme samo vrijedno skupljaju količinu točnih kratkih dodavanja i posjed lopte. Bojim se da ukoliko nitko od njih ne preuzme odgovornost da upravo on sve odluči - a ne znam tko bi to mogao biti - nećemo kao devedesetiosme završiti s medaljom oko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa ipak, mislim da će nam za pobjedu protiv Turske - unatoč svemu ranije nabrojanom - biti sasvim dovoljna Čačićeva nevjerojatna sreća.

I oni su nas, naime, jednom na nju dobili... Sjećate li se?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačkoj se prema iznenađenje

U preostalim utakmicama koje se danas odigravaju, a za koje će te biti previše opijeni nakon slavlja uzrokovanog našom pobjedom da ih uopće gledate, susreću se Poljska i Sjeverna Irska, te Njemačka i Ukrajina.

Lewandowski, koji je u nevjerojatnoj golgeterskoj formi, mogao bi odlučiti ovu prvu utakmicu već u prvih tridesetak minuta, ali Njemačkoj neće biti ni približno tako lako protiv Ukrajinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je, naime, već treći dan odigravanja ovog prvenstva, vrijeme je i za neko manje iznenađenje, a upravo Ukrajina ima sjajnu priliku za to protiv Njemačke reprezentacije koja neće nipošto već u prvoj utakmici krenuti punim tempom. Njihov tempo će se, kao uostalom i uvijek, tek s odmakom turnira početi dizati.

Image

Toni Kroos

Međutim, kada kažem da će Ukrajinci iznenaditi protiv Njemačke, to nipošto ne znači da će pobijediti - samo neće izgubiti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili, evo, barem ne s prevelikom gol razlikom!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo