SENZACIONALAN USPJEH HRVATSKE SKIJAŠICE: / Mlada Zagrepčanka stigla do prve pobjede u Europskom kupu

Image

Sedamnaestogodišnja Zagrepčanka bila je najbrža u slalomu u austrijskom Zell am Seeu

26.1.2021.
14:51
VOYO logo

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić ostvarila je prvu pobjedu u karijeri na utrkama za Europski kup, trijumfom na današnjem slalomu održanom u austrijskom Zell am Seeu.

Za 17-godišnju Zagrepčanku to je prvi uspon na postolje u Europskom kupu i odmah je dohvatila najviše mjesto na istoj stazi na kojoj je dan prije bila osma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je sa stratnim brojem 9 imala četvrto vrijeme prve vožnje, a za vodećom Talijankom Larom Della Meom zaostala je pola sekunde. U drugoj vožnji je hrvatska reprezentativka ostvarila drugo vrijeme što joj je u konačnici bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu s 59 stotinki prednosti pred Njemicom Lenom Duerr, pobjednicom slaloma održanog u ponedjeljak.

Peta u redosljedu

Prva i druga iz prve vožnje, Talijanka Della Mea i Šveđanka Wikstroem nisu uspjele završiti drugu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duerr je ujedno jedina koja je uspjela za Ljutić zaostati manje od jedne sekunde, jer je već trećeplasirana Šveđanka Liv Ceder zaostala za 1.08 sekundi.

Zrinka Ljutić je sada peta u redoslijedu slalomašica u Europskom kupu s 233 boda, a za vodećom Slovenkom Andrejom Slokar zaostaje za 232 boda. Ljutić je peta i ukupnom redoslijedu s 270 bodova, gdje je također vodeća Slokar s 465 bodova, koje je sve osvojila u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike