Senzacija u Zagrebu: Vraća se svjetska legenda!

Legendarni hrvatski vaterpolist Perica Bukić najavio je da se vraća u bazen. Prvenstveno kako bi u treningu pomogao mladim igračima, ali tvrdi da će i zaigrati ako bude potrebe.

2.9.2011.
21:29
VOYO logo

Ponestane li novca, vaterpolski klubovi u pravilu se okreću mladim snagama, a takav je slučaj ove godine u Mladosti.

Više od polovice momčadi su klinci koji će stasati kraj velikana poput Udovičića, Hinića i Pavića. Međutim, kraj Save su otišli i korak dalje i najavili senzaciju - u bazen se vraća veteran Perica Bukić!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prestao sam ozbiljan vaterpolo igrati prije deset godina, no kako se od mladih očekuje napredak, bit ću s njima u bazenu i raditi s njima na treninzima. Sumnjam da će biti potrebe da i u službenoj utakmici na glavu stavim kapicu, ali ako će trebati, tu sam", objašnjava Bukić koji će sljedeću sezonu 'igrati' za točno jednu kunu.

Pomoći će iskustvom u afirmiranju mladih, jer budžet od 10 milijuna kuna ograničava skupa pojačanja. Dodajmo, radi se o dopredsjedniku Hrvatskog vaterpolskog saveza i aktualnom saborskom zastupniku te najtrofejnijem vaterpolistu svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realno je da Bukić i zaigra u slučaju da se netko ozlijedi. Što se ostatka momčadi tiče, Jug i Primorje su jači nego lani, dok smo mi promijenili najveći broj igrača. Mijenjati ćemo i koncept igre, čeka nas krvav put u borbi za vrh", dodajo je trener Mladosti Vjeko Kobeščak.

Ovih se dana očekuje i potvrda ulaska europskog prvaka Partizana u Jadransku ligu u kojoj će po novome igrati i najskuplja momčad svijeta Pro Recco, čime regionalna liga postaje pandan Euroligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žapci su za novu sezonu doveli rumunjskog centra Cosmina Radua te Španjolca Blai Mallaracha.

"Znamo gdje smo i koliko kome dužni, plan je u sljedeće dvije ili tri godine doći na nulu. Prema tome smo i slagali ekipu, išli smo po svjetsku kvalitetu, uz Hinića i Radua kao najbolje centre svijeta, imamo i Vanju Udovičića, a s druge strane pomladili smo se s našim igračima. Uz njih, Bukić će pomoći u sanaciji kluba", objasnio je Boško Lozica, dopredsjednik Mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji je Žapcima cilj sezone?

"Afirmirati mlade igrače, financijski stabilizirati klub, poboljšati rad u mladim selekcijama, a onda dolazi i igra seniorske momčadi rezultati", dodaje trener Vjeko Kobeščak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107090061006 arti-201104170371006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo