ŠEF BAYERNA PROMIJENIO PLOČU: / Uoči ključne utakmice sezone napravio nezamisliv potez i stavio Kovača u nezavidnu situaciju

Image
Foto: AFP

Pritisak je na njega ionako velik, a poslije ovoga još veći

4.4.2019.
17:15
AFP
VOYO logo

Remi protiv Freiburga u prvenstvu i teško izboreno polufinale u Kupu nakon dramatične pobjede 5-4 protiv drugoligaša Heidenheima opet je dovelo pod znak upitnika sudbinu hrvatskog stručnjaka na klupi Bayerna Nike Kovača.

Prošlog vikenda prepustili su vodeći poziciju Borussiji Dortmund, ali ga već ovog mogu vratiti pobijede li ih u derbiju za dva dana. Predsjednik kluba Uli Hoeness jasno je dao do znanja što očekuje od momčadi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moraju slaviti

"U subotu u 18.30 ne može biti izlika. Moramo biti pravi protiv Dortmunda. Ne želim razmišljati o porazu, moramo pobijediti. Za mene ne postoji alternativa", poručio je Hoeness.

"Ako ne pobijedimo, i dalje bih volio da budemo prvaci, ali u tom slučaju to bi bilo nezasluženo jer smo izgubili prvu utakmicu protiv njih. Naši igrači moraju pokazati da žele biti prvaci", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo se ovo, inače, kosi s njegovim ranijim izjavama. Govoreći o oproštaju Riberyja i Robbena poručio je kako su im dužni te da je za njih spreman riskirati i naslov prvaka. Sada se pak čini da je malo promijenio ploču.

Image
Image

Bayern Munich president Uli Hoeness gives a speech during the annual general meeting of the German first division Bundesliga football club FC Bayern Munich on November 30, 2018 in Munich, southern Germany. (Photo by Christof STACHE / AFP)

U međuvremenu, uoči derbija pred novinare je stao i Kovač. Progovorio je o utakmici odigrnaoj dan ranije te je ukazao na problem momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana je ključ

"Moramo se braniti kao momčad. Obrana ne počinje s braničima, nego ranije", rekao je Kovač te je ustvrdio da je Francuska među ostalim postala svjetski prvak jer se dobro branila.

Dosta je kritiziran jer je Bayern po njegovim vodstvom zakazao u najvećim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo bolji od Ajaxa u Amsterdamu, u Dortmundu smo bili očito bolji u prvom poluvremenu, dok smo s Liverpoolom bili na istoj razini do 70. minute. Nismo slavili u velikim utakmicama, ali ćemo to učiniti u subotu", rekao je bivši izbornik.

"Mogu se nositi s pritiskom. Znam da kad si na klupi Bayerna moraš osvojiti sve. Uvijek je prisutan pritisak", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo