Tragična lista koja nažalost nije prošla bez Hrvata

Ni sportska 2013. nije prošla bez velikih tragedija. Svijet sporta ostao je bez sportaša koji su na borilištima imali još mnogo toga za reći, ali su nas prerano napustili.

1.1.2014.
11:34
VOYO logo

Ivan Turina

Bivšeg Dinamovog golmana izdalo je srce u snu. Zaspao je i više se nije probudio u svom stanu u Švedskoj, gdje je igrao za AIK. Iza sebe je ostavio trudnu suprugu Senku i dvoje djece.

Turina je u Hrvatskoj bio član zagrebačkog Dinama, s kojim je osvajao naslove prvaka Hrvatske, a bio je i na posudbama u Croatiji Sesvete, Kamen Ingradu i Osijeku. U inozemstvu je prije AIK-a, u kojem je od 2010. godine, nastupao za Xanthi i Lech. Uz deset nastupa za mladu selekciju, Turina je jednom nastupio i za hrvatsku seniorsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Hong Konga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alen Pamić

Nedugo nakon Turine, nogomet je ostao i bez Alena Pamića. Nesretni mladić tri puta se rušio na travnjaku, ali kardiolozi su tvrdili da je potpuno zdrav. Nažalost, preminuo je na terenu. Pokraj Kanfanara je zaigrao mali nogomet i stao je na gol par minuta. Alen se srušio. Pokušali su ga oživjeti, no nisu uspjeli. Trener Istre Igor Pamić ostao je bez sina, a nogometaš Dinama Zvonko bez brata...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Christian Benítez

Ekvadorska reprezentacija zauvijek je umirovila broj 11 nakon smrti legendarnog nogometaša. Chucho je preminuo u 28. godini u Dohi. Nakon uspješne karijere u Južnoj Americi, igrao je u Engleskoj, a od ljeta 2013. potpisao je unosan ugovor u Kataru. Nažalost, odigrao je samo jednu utakmicu za novi klub. Nakon bolova u predjelu abdomena, primljen je u bolnicu u Dohi, ali je nakon komplikacija umro od infarkta. Njegovi suigrači kažu da je satima čekao na pregled...

Deseci tisuća ljudi u Quitou željeli su se oprostiti od omiljenog nogometaša, čak se i ekvadorski predsjednik pojavio na pogrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/SwRkctOm8CY

Marek Špilar

Nogometna Europa ostala je u šoku nakon samoubojstva koje je počinio 38-godišnji Marek Špilar skočivši s petog kata iz stana svog brata u Prešovu. Špilar je u razdoblju od 1997. do 2002. godine upisao 30 nastupa u dresu slovačke reprezentacije. Od 2003. do 2005. godine igrao je za Club Brugge, a nakon toga je karijeru okončao u Nagoyi. Nogometaš si je odlučio oduzeti život nakon neuzvraćene ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besik Kuduhov

Ruski hrvač koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, poginuo je u prometnoj nesreći u dobi od 27 godina. Kuduhov je stradao u blizini grada Armavira kad se u njegov automobil zabilo teretno vozilo.

Osim srebra iz Londona, Kuduhov je imao i brončano odličje s Olimpijskih igara u Pekingu četiri godine ranije. Bio je četverostruki svjetski prvak, te osvajač zlata na Europskom prvenstvu u Sofiji prije šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/BkQbrOHz_10

Maria De Villota

De Villota je bila prva žena za upravljačem bolida Formule 1 nakon Katherine Legge 2005. godine, a ostala je zapamćena po tome da je 2012. godine, pri testiranju bolida za spomenutu momčad, ostala bez oka u jednoj nesreći. Nažalost, sportašici je sa svega 33 godine zatajilo srce. Spomenimo i da se Španjolka svojedobno utrkivala i u nekoliko sezona Formule 3, 24 sata Daytone i Superligaškog prvenstva Formule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/-RJ9G7W9D7M

Karl Berry

Australski igrač hokeja na travi preminuo je na nevjerojatan način. Prije treninga je vidio zmiju na terenu i odlučio je maknuti s terena jer su se nedaleko igrala i djeca. Mislio je da se radi o neopasnom pitonu, ali riječ je bila o opasnoj otrovnici. Karl (24) uzeo je zmiju, a ona ga je ugrizla za prst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretnik je mislio da nije ništa strašno i krenuo se zagrijavati prije treninga. Otrčao je dva kilometra prije nego što se srušio. Nije mu bilo spasa, trčanje je ubrzalo cirkulaciju, raširilo otrov i ubrzalo smrt.

Akeem Adams

Nogometaš Ferencvarosa podlegao je posljedicama srčanog udara. U rujnu je Adams doživio srčani udar poslije utakmice između Ferencvarosa i Ujpesta, te je od toga dana do 30. prosinca boravio u bolnici. Iako je bilo razdoblja u kojima se osjećao dobro, tijekom prošlog vikenda mu se stanje pogoršalo, te je doživio novi srčani udar. Pao je u komu, a u ponedjeljak su iz bolnice potvrdili smrt nogometaša. U karijeri je upisao osam nastupa za reprezentaciju Trinidada i Tobaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/nqbPD7cR3zo

Francisco Leal

Meksički boksač preminuo je tri dana nakon što je u ringu, u meču protiv Raula Hiralesa, doživio nokaut. Prvi teški udarac u tom meču Leal je zadobio u šestoj rundi, ali se od njega oporavio. No, dvije runde kasnije je još jednom završio na podu, a vrlo brzo poslije kobnog udarca je i pao u komu, iz koje se 26-godišnji boksač nije probudio. Leal se borio u kategoriji do 55 kilograma, te je nosio nadimak 'mali vojnik'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/f0nnfQU-vro

Joe Camacho

Jedan od pionira MMA borbi u studenom je odradio borbu protiv Luciana Clebera i izgubio. Camacho vratio s natjecanja u Long Beachu u Kaliforniji, te rekao svojoj djevojci za vrijeme večere da se ne osjeća dobro, ispričao je njegov rođak Charlie Valencia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišli su spavati, a u četiri sata ujutro su je probudili njegovi vriskovi. Ona je odmah nazvala hitnu pomoć koja ga je prevezla u bolnicu", izjavio je Valencia, ali pomoći više nije bilo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo