POSRNUO PRED CILJEM / Savičević šokirao Kranjčara u samom finišu!

Image
Foto: fscg.co.me

Dva kola prije kraja kvalifikacija za EP 2012. Izvršni odbor Crnogorskog nogometnog saveza donio je odluku o smjeni izbornika Zlatka Kranjčara. Razlozi nisu samo loši rezultati, a predsjednik Dejan Savičević na konferenciji za novinare rekao je da to "nije bio isti Kranjčar kao prošle godine".

8.9.2011.
18:35
fscg.co.me
VOYO logo

O smjeni hrvatskog stručnjaka govorilo se već nekoliko dana, pogotovo nakon poraza od Walesa, ali sve do sjednice Izvršnog odbora FSCG-a nije bilo nikakve službene najave.

Uoči sastanka crnogorske nogometne 'vlade' u 14 sati procurila je informacija da će izbornik A reprezentacije Zlatko Kranjčar ipak biti smijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnu Goru će u preostala dva susreta kvalifikacija za EURO 2012. voditi Kranjčarov pomoćnik Branko Brnović.

Razlozi za Cicinu smjenu, navode neki crnogorski portali, nisu samo loši rezultati u posljednje dvije utakmice (remi s Bugarskom, poraz u Walesu), a sve su na konferenciji za novinare pojasnili predsjednik Dejan Savičević i generalni tajnik Momir Đurđevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od selekcije koja je bila već viđena u dodatnim kvalifikacijama ili kao direktan putnik na Europsko prvenstvo, došli smo u situaciju da nam vjerovatno posljednja utakmica odlučuje o svemu. Na sjednici Izvršnog odbora jednoglasno smo donijeli odluku da se izbornik Zlatko Kranjčar razriješi dužnosti te da je njegova krivica najveća. Mnogi će se zapitati da li je ovakva odluka pravedna, s obzirom na to da smo s Kranjčarom bili među 20 na svijetu, , ali vjerujte da je zbog niza razloga bila jedina moguća", pročitao je Momir Đurđevac zaključke sa sjednice Izvršnog odbora, a onda dodao:

"Želimo da Nogometni savez Crne Gore bude ozbiljna organizacija u kojoj se poštuju zadaci i kodeksi ponašanja. U posljednjih šest mjeseci s Kranjčarove strane nije bilo tako", prenosi crnogorski portal Vijesti.

Dejan Savićević nadodao je da to "nije bio isti Kranjčar kao prošle godine".

"Meni, kao čovjeka koji je doveo Kranjčara, nije bilo lako podržati ideju o njegovoj smjeni. Ali, njegov odnos prema obvezama od veljače ove godine nije bio kao prošle. Moram reći da je i prošle godine bilo sličnih problema, ali smo zbog sjajnih rezultata sve gurali pod tepih i išli dalje", rekao je Savićević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo