zlatna atletičarka iz rija / Sara Kolak uoči početka nove sezone skromno poručuje: 'Imam još puno posla, daleko sam ja od najboljih'

Četiri mjeseca nakon što je osvojila zlato na Olimpijskim igrama, Sara Kolak priprema se za novu atletsku sezonu. U njezinoj bazi u Celju posjetila ju je naša ekipa

13.12.2016.
19:16
VOYO logo

Sara Kolak svaki dan u svojoj slovenskoj rezidenciji počinje zagrijavanjem i istezanjem.

"Kada se odaberu koplja, onda se nižu hici na stadionu Kladivar gdje se dvije godine spremalo ono što je šokiralo svijet u Riju", kaže Sara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo joj udijelili kompliment 'najbolja kopljašica svijeta', Sara se skromno udaljila. 

"Aaa polako, treba ostati na zemlji, ima nas jako puno, jako je uzak izbor tu na 65 tako da ne bih to uopće komentirala, imam još puno posla."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije točno četiri mjeseca dogodilo se ono čemu se nitko nije nadao, zlato u Riju. Jesu li se posložile emocije?

"Uvijek mi fali. Pokušavam smislit tu savršenu rečenicu kojom bih to opisala i jednostavno ne mogu. Mislim da taj osjećaj neću moći još dugo dugo opisati", kaže atletičarka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer takva je i Sara, priznat će njezin trener Andrej Hajnšek koji ju je skoro odbio trenirati.

"Nije ona svojeglava, ja sam dobio takve informacije da je ona svojeglava, ona je u bistvu vrhunska u svakom pogledu. Svaki trener želi trenirati ovakvu curu", kaže Andrej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrila je Sara i svoje rituale pa ako vas je zanimalo što se događa u trenucima prije nego koplje poleti, evo objašnjenja.

"Tu i tamo znamo pričat, ali nisu to ne znam kakvi razgovori. Ne svađamo se i to je najbitnije. Ja se sama sa sobom znam svađati kad mi ne ide ili kada znam da nešto mogu napraviti, ali mi nejde odmah", kaže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu želja je i medalja sa svjetskog prvenstva Londonu na kojem će Sara bacati sljedeće godine. 

"Ja i trener već razgovaramo o tome. No treba ostati na zemlji i ići polako, korak po korak", zaključila je Sara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa neka tako dolaze i medalje. Iako se Sara nikada neće razbacivati najavama, ono što želi reći najbolje pokaže kroz svoje nastupe.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike