EP U ISTANBULU / Sanja Jovanović obranila naslov svjetskim rekordom

Hrvatska plivačica pobijedila je u utrci na 50m leđno. Rekordna je bila i nizozemska ženska štafeta mješovim načinom te Francuskinja Duyet na 100m leptir.

12.12.2009.
17:07
VOYO logo

ISTANBUL - Sanja Jovanović obranila je naslov europske prvakinje na 50 metara leđno. 

Jovanović je u finalu plivala novi svjetski rekord koji sada iznosi 25.70 sekundi što je za 12 stotinki brže od mjesec dana staroga rekorda Kineskinje Jing Zhao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović je u finalu plivala čak 53 stotinke brže od svog dosadašnjeg najboljeg rezultata kojega je postavila u finalu prošlogodišnjeg EP u Rijeci.

Dubrovčanka je prošle godine u Rijeci osvojila zlata na 50 i 100 leđno, a taj je uspjeh umalo ponovila i u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim zlata na 50, osvojila je i srebro na 100 leđno. Srebrnu medalju osvojila je Bjeloruskinja Aleksandra Herasimenija sa 26.12, a brončanu Ruskinja Ksenija Moskvina sa 26.38.

No, tu nije kraj svjetskim rekordima. Nizozemska ženska štafeta na 4x50 metara mješovito osvojila je zlatnu medalju s vremenom novoga svjetskog rekorda koji sada iznosi 1:42.69 minuta. Nizozemke su popravile vlastiti svjetski rekord postavljen na prošlogodišnjem EP u Rijeci za čak 2.44 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska plivačica Diane Bui Duyet postavila je novi svjetski rekord na 100 metara leptir s vremenom 55.05 kojega je ostvarila u polufinalnoj utrci. Bui Duyet je popravila mjesec dana stari rekord Australke Felicity Galvez za 41 stotinku.

Hrvatski plivač Ante Cvitković nije se uspio plasirati u finale discipline 100 metara leđno, iako je u polufinalu plivao hrvatski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duje Draganja s četvrtim se rezultatom polufinala plasirao u završnicu utrke na 100 metara mješovito. Najbolji hrvatski plivač do cilja je stigao za 52.64 sekundi, 47 stotinki sporije od svoga osobnog i hrvatskog rekorda.

Drugi hrvatski predstavnik u polufinalu ove discipline, Dominik Straga, diskvalificiran je zbog pogrešnog okreta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo