Pomoćni trener / Sandro Sukno karijeru nastavlja pokraj bazena: 'Odlučan sam da ću jednog dana postati glavni trener'

Sandro Sukno bio je najbolji vaterpolist svijeta kada su se umiješali problemi sa srcem. Zbog svega je u svibnju morao prekinuti igračku karijeru

4.7.2019.
21:08
VOYO logo

Bio je najbolji, Leo Messi vaterpolskog svijeta, ali srce je reklo da je kraj već i prije 29. rođendana. Sandro Sukno je prije dva mjeseca zbog problema sa zdravljem prekinuo igračku karijeru. Ipak, i dalje je u reprezentaciji, ovaj put kao trener i pomoćnik izbornika. U svom prvom intervjuu na novoj funkciji kaže da je već sam i zaboravio da je bio igrač te da će ubrzo biti i glavni trener.

Prije dvije godine dirigent u bazenu, sada dirigira pokraj njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandro Sukno bio je najbolji vaterpolist svijeta kada su se umiješali problemi sa srcem. Zbog svega je u svibnju morao prekinuti igračku karijeru.

"Jedna jako čudna situacija je bila. Dok sam donosio odluku u vezi kraja igračke karijere, jer sam ja sve završavao u bazenu i van bazena s jednim jako dobrim intenzitetom, bez problema i simptoma. Tako da je doktorima bilo to dosta čudno. Zato se toliko i otezalo oko te odluke. Kada sam skupio dosta mišljenja sjeo sam sam sa sobom i donio takvu odluku koja je bila jako teška za mene, ali sam uvjeren da je to najbolje bilo“, izjavio je Sukno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah ga je u reprezentaciju, ali na klupu pored sebe povukao Ivica Tucak. Bit će mu pomoćnik, pa Sukno igračima s kojima je nekada dijelio bazen, sada naređuje izvan njega. Je li strog?

"Zasada nije, iako znate ono kad treneri počnu, onda znaju stisnuti, ali još je mlađi od nas, pa nam ne može toliko", rekao je kapetan vaterpolske reprezentacije Andro Bušlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima uvijek zafrkancije među nama, ali normalno je da postoji jedna nova distanca između nas, između trenera i igrača. Mislim da im mogu dosta pomagati trenutno sa savjetima", dodaje Sukno.

Igračka karijera naprasno je prekinuta već prije 29. rođendana. Ali kako su ga dok je igrao zanimali samo najveći uspjesi, tako će biti i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasad sam jako zadovoljan s ovim poslom uz rub bazena tako da de facto sam zaboravio da sam i bio igrač, to me više ne interesira. Ovo je jedan novi život za mene, spremam se i odlučan sam da ću postat jednog dana novi trener", rekao je Sukno.

Prvi pravi trenerski izazov počinje za 10 dana na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Hrvatska brani zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I bez mene oni pokazuju da su vrhunska reprezentacija i pričamo o jednim favoritima svjetskih prvenstava, tako da Hrvatska ide i dalje bez Sandra Sukna u bazenu", dodaje.

Ali sa Sandrom Suknom pokraj bazena. I to hrvatskom vaterpolu, ali i hrvatskom sportu jako puno znači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo