pobjednički niz / Sandra Paović se plasirala u finale paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru

Image
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

Paović je u Rijo stigla kao aktualna svjetska i europska prvakinja, a svoj pobjednički niz nastavila je i u dvorani Riocentro

11.9.2016.
20:30
Nino Strmotic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović plasirala se u finale paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je u polufinalnom susretu kategorije 6 pobijedila Ukrajinku Marinu Litovčenko 3-1 (11-6, 11-8, 10-12, 11-9).

Paović je ulaskom u finale osigurala treću medalju za Hrvatsku na POI u Rio de Janeiru nakon što je Zoran Talić osvojio srebro u skoku u dalj, a Velimir Šandor broncu u bacanju diska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paović je u Rijo stigla kao aktualna svjetska i europska prvakinja, a svoj pobjednički niz nastavila je i u dvorani Riocentro.

"Ovaj turnir je iznimno težak za Sandru jer od nje svi očekuju, ne samo medaljum već i zlato," kazala je trenerica hrvatske reprezentacije Mirela Šikoronja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je dobila prva dva seta, Paović je u trećem setu imala vodstvo 9-5, a potom i meč loptu na 10-9. No, ipak je ispustila set. Četvrti set je bio izjednačen do 9-9, a tada je Sandra dobila dva vezana poena za pobjedu i ulazak u finale gdje je očekuje Njemica Steffi Grebe koja je sa 3-2 pobijedila Ukrajinku Antoninu Khodzjnsku.

"Litovčenko je iznimno neugodna suparnica. Bio je to fizički i psihološki težak meč," dodala je Šikoronja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Anđela Mužinić nije se uspjela plasirati u polufinale kategorije 3 nakon što je u četvrtfinalu izgubila od prve igračice svijeta Šveđanke Anne-Carin Ahlquist 2-3 (11-3, 10-12, 7-11, 11-3, 5-11).

Mlada Splićanka je gubila 0-1 i 1-2 u setovima i oba se puta vraćala. Nažalost, odlučujući, peti set je ipak otišao na švedsku stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Anđela nažalost, nije uspjela. Bilo je to finale prije finala. Igrala je odlično, ali je u završnici malo popustila," dodala je trenerica hrvatske reprezentacije.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo