u nezavidnoj situaciji / Sandra Paović: 'Nedopustivo je da ostanemo bez novca, nekima od nas stipendija je jedini prihod'

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić kazao je kako su paraolimpijci u Riju još jednom pokazali da znaju i mogu, ali i da trebaju veću podršku u financiranju

21.9.2016.
19:14
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

'Zlatna' stolnotenisačica Sandra Paović iskoristila je novinarsku konferenciju paraolimpijske reprezentacije u zrakoplovnoj luci kako bi istaknula financijske probleme u kojima će se uskoro naći paraolimpijci.

Image
donijeli pet medalja /

Hrvatski paraolimpijci doputovali iz Rija, čestitali im Bandić i Janica: 'Tek smo sad svjesni svojih uspjeha'

Image
donijeli pet medalja /

Hrvatski paraolimpijci doputovali iz Rija, čestitali im Bandić i Janica: 'Tek smo sad svjesni svojih uspjeha'

"Od 30. rujna ove do 1. siječnja iduće godine izlazimo iz programa i više nam neće biti isplaćivane stipendije, naknade za trenere, vitaminizacija, fizioterapeuti... Sve će pasti na leđa sportskih saveza i klubova. Stipendije su nekim sportašima jedini izvor prihoda," kazala je Paović dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako će se to riješiti, ali je nedopustivo da tri mjeseca ostajemo bez novaca. Pa nećemo mi sada tri mjeseca pauzirati. Većina nas već idući tjedna nastavlja s treninzima," poručila je paraolimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja.

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić kazao je kako su paraolimpijci u Riju još jednom pokazali da znaju i mogu, ali i da trebaju veću podršku u financiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da smo mi novac za nastup na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru dobili tek sredinom sedmog mjeseca. Sada je taj program završen, a uskoro ćemo otvoriti novi za POI u Tokiju, ali nam za to trebaju sredstva. Nadam se da će to biti veća sredstava iz državnog proračuna," kazao je Kovačić naglasivši kako se nada i većem financiranju sporta osoba s invaliditetom na lokalnoj razini.

"Svi gradovi će se sada veseliti medaljama koje su osvojili njihovi sportaši, ali očekujem kako će se poboljšati i financiranje. To je rak rana cijelokuponog sporta, pa i sporta osoba s invaliditetom," poručio je Kovačić dodavši na kraju: "Na uspjeh reprezentacije koji smo ostvarili u Rio de Janeiru možemo biti još ponosniji kada se zna s koliko malo novaca raspolažemo i i to u uvjetima koji nisu optimalni za sportaše."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo