Idu na reprizu prošlog finala / San Antonio za finale srušio Oklahomu u gostima

Image
Foto: AP Images

San Antonio će u finalu igrati protiv Miami Heata koji je u završnoj seriji Istoka bio bolji od Indiana Pacersa. Bit će to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je Miami pobijedio 4-3.

1.6.2014.
12:59
AP Images
VOYO logo

Košarkaši San Antonio Spursa izborili su plasman u veliko finale doigravanja NBA lige nakon što su u šestom susretu finala Zapada nakon produžetaka na gostovanju pobijedili Oklahoma City Thunder 112-107 i u seriji na četiri pobjede slavili 4-2.

San Antonio će u finalu igrati protiv Miami Heata koji je u završnoj seriji Istoka bio bolji od Indiana Pacersa. Bit će to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je Miami pobijedio 4-3. Miamiju će to biti četvrto uzastopno finale i prilika da spoji tri titule, dok će Spursi prvi put u povijesti kluba dvije uzastopne godine igrati u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice u Chesapeake Energy Areni bio je Tim Duncan koji je u produžetku zabio sedam od 11 koševa San Antonija, te ukupno upisao 19 koševa i 15 skokova.

"Jako, jako smo željeli ovu pobjedu. Ne sjećam se kada smo bili tako napaljeni. Bila je to žestoka borba ispod koševa, a na koncu smo zasluženo slavili. Premda je i Oklahoma vrlo lako mogla do pobjede," kazao je Duncan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dramatičnoj završnici regularnog dijela utakmice obje su momčadi mogle do slavlja. Prvo je Kevin Durant 30 sekundi prije kraja utakmice doveo Thunder u vodstvo 99-97. Uzvratio je Manu Ginobili tricom za vodstvo Spursa 100-99, a kada je Oklahoma izgubila loptu, Argentinac je realizirao jedno slobodno bacanje za 101-99. Devet sekundi prije kraja susreta s linije slobodnih bacanja siguran je bio i Russell Westbrook za 101-101. San Antoniju je ostalo dovoljno vremena za pobjedu, no Ginobili je promašio, pa je susret otišao u produžetak.

"Već sam vodio loptu kako ulazi u koš, no ipak je ispala. No, u produžetku smo bili dominantni i možemo biti prezadovoljni," dodao je Ginobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji igrač u pobjedničkim redovima bio je Boris Diaw sa 26 koševa, Duncan je dodao 19, Kawhi Leonard 17 koševa i 11 skokova, a Ginobili 15 koševa. Tony Parker nije imao svoju večer, ubacio je svega osam koševa bez ijedne asistencije.

Kod domaćina dominirali su Westbrook sa 34 koša, sedam skokova i osam asistencija, te Durant sa 31 košem i 14 skokova. Reggie Jackson je dodao 21 koš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečki su užasno razočarani. Bili smo blizu sedme utakmice, no nismo uspjeli. Nije lako osvojiti NBA prsten. Moramo uzdignuti glave i nastaviti raditi," kazao je trener Thundera Scott Brooks.

Finalna serija između Spursa i Heata započinje 5. lipnja u San Antoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo