OD 22:30 SATI / Samo na RTL Televiziji: Kličko kreće u novu obranu naslova

Image

Prijenos spektakla iz König-Pilsener Arene, uz RTL-ovog sportskog voditelja Ninu Štambuka, komentatora Filipa Brkića i stručnog sukomentatora, hrvatske boksačke legende - Željka Mavrovića, moći ćete pratiti uživo i ekskluzivno u Hrvatskoj na ekranu RTL Televizije od 22:30 sati.

26.4.2014.
12:01
VOYO logo

Vladimir Kličko kreće u novu obranu titule prvaka protiv izazivača prema WBO verziji, Alexa Leapaia, u Oberhausenu 26. travnja! Prijenos spektakla iz König-Pilsener Arene, uz RTL-ovog sportskog voditelja Ninu Štambuka, komentatora Filipa Brkića i stručnog sukomentatora, hrvatske boksačke legende – Željka Mavrovića, moći ćete pratiti uživo i ekskluzivno u Hrvatskoj na ekranu RTL Televizije od 22:30 sati.

Sa svojih 37 godina Vladimir Kličko već je godinama neprikosnoveni boksački šampion i svjetski prvak. U 64 meča Kličko je ostvario 61 pobjedu, od čega 52 puta nokautom. Poražen je svega 3 puta.  Kao amater osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, 2008. pobjedom nad Rusom Ibragimovim ujedinio je naslove po IBF i WBO verziji, a prošle godine, protiv tadašnjeg WBA prvaka Alexandra Povetkina, u rasprodanoj Olimpijskoj dvorani u Moskvi, Kličko je odnio 25. pobjedu u borbama za svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suprotnom kutu ringa naći se 34-godišnji Australac Alex Leapai, koji je postao boksačka senzacija u studenom prošle godine kada je svladao do tada neporaženog Denisa Boytsova, veliku nadu i tada prvog na WBO ljestvici. Nakon dominacije u ringu u svim rundama, nakon što  je i dvaput srušio protivnika na pod, Leapai je zasluženo postao prvi izazivač i nova opasnost za Vladimira Klička. Leapai, „Lavlje Srce“, rođen je u Samoi, u profesionalne vode zakoračio je 2004. godine, a do danas je zabilježio 30 pobjeda, od čega 24 nokautom.

„Impresioniralo me kako je Alex Leapai dominirao protiv Boytsova. Pokazao je da ima snažan udarac i silno srce. Štoviše, dokazao je da može primati udarce te se osjećati samouvjereno i kada nije favorit. Bit ću jako koncentriran i, kao i uvijek, bit ću pripremljen 100% za borbu te se radujem novom izazovu“, izjavio je Kličko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ljudi stalno ističu Vladimirovu boksačku veličinu i 61 pobjedu koju je ostvario u karijeri. No, zanemare činjenicu da je Kličko bio 3 puta poražen od boraca koji ne mogu zadati ni približno snažan udarac kao ja. Porazit ću Vladimira i to neće biti moja najteža borba u karijeri“, samouvjeren je Leapai.

“Naravno, i ja sam uzbuđen oko ovog meča. Već dugo nije bilo borbe za svjetsku titulu u teškoj kategoriji. Vladimir vlada već deset godina, a danas imamo novog kandidata“, izjavio je Željko Mavrović za RTL Danas. Alex Leapai, bivši igrač ragbija, koji je prije nekoliko godina zbog tučnjave završio u zatvoru, gdje je otkrio boks i vjeru, novi je izazivač. „Kaže da je otkrio Boga. On je čovjek koji izražava sebe kroz sukob s drugima i zbog toga je završio u zatvoru. Ako sudac Vladimiru dozvoli držanje, onda Samoanac nema nikakve šanse", dodao je Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Sretni smo što će gledatelji u programu RTL-a ponovno moći uživati u vrhunskim boksačkim mečevima. Ovom borbom tek počinje Kličkova suradnja s RTL-om, pa nas u idućih godinu dana očekuje cijeli niz vrhunskih boksačkih događaja“, rekao je glavni urednik RTL-a Ivan Lovreček.

U svakom slučaju, u subotu 26. travnja od 22:30 sati čeka nas najveća boksačka borba ove godine u svijetu, koju ćemo uživo moći pratiti na RTL Televiziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo