PORAZ KOJI BOLI / 'Sami smo si krivi, sada se moramo vaditi protiv Mađarske'

Image
Foto: PIXSELL

'Nismo bili brzi, naša obrana nije bila na nivou, dok u napadu nismo imali dobar protok lopte. Čestitao bih Francuzima na korektnoj igri, a sada se moramo psihološki podići i osvojiti medalju protiv Mađara', kaže izbornik Goluža.

11.8.2012.
9:01
PIXSELL
VOYO logo

LONDON - Napravili smo previše pogrešaka u ovoj utakmici, a i ono dobro što nam je pošlo za rukom, neutralizirao je francuski vratar ThierryOmeyer, kazao je novinskoj konferenciji nakon poraza od Francuske (22:25) izbornik rukometaša slavkoGoluža.

"Pogrešaka je bilo puno, pogotovu u prvom dijelu kada smo promašili i dva sedmerca. Francuzi su imali sjajnog vratara Omeyera, koji je u prvom dijelu imao 13 obrana, a uspjeli su u umrtviti naš napad igrom šest na šest. U drugom dijelu sam pokušao promjenama, išli smo na obranu 5-1, ali ni to nije uspjelo", kazao je Goluža, koji je bio posebno nezadovoljan igrom u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo bili brzi, naša obrana nije bila na nivou, dok u napadu nismo imali dobar protok lopte. Čestitao bih Francuzima na korektnoj igri, a sada se moramo psihološki podići i osvojiti medalju protiv Mađara. Moji momci su jako emotivni, svaki poraz ih boli, ali naprosto moramo dići glavu i otići s Igara s broncom", zaključio je Goluža.

Francuski izbornik ClaudeOnesta hvalio je hrvatske rukometaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je vrlo jaka ekipa, uz to i vrlo mlada, koja će u budućnosti zasigurno biti u samom svjetskom vrhu. Naša je sreća što smo najbolju utakmicu na ovim Igrama odigrali u polufinalu protiv jake Hrvatske. Posebice ću pohvaliti našu igru u obranu i vratara Omeyera", kazao je Onesta.

"Nisu Francuzi bili toliko bolji u ovoj utakmici koliko smo mi bili loši", kazao je nakon poraza Zlatko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sami smo krivi za ovaj poraz, sada se moramo izvaditi protiv Mađara. Svi smo željeli zlato, a igrali smo loše u najvažnijoj utakmici. Lijepo je bilo igrati pred 12.000 navijača, ali možda bi bilo još bolje da nije bilo 9000 Francuza", kazao je Horvat, koji je sa šest zgoditaka bio najefikasniji hrvatski rukometaš.

DomagojDuvnjak je bio najtužniji naš igrač, jer je susret završio sa šutem 0-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Omeyer nas je uništio na početku, obranio je nemoguće kao i uvijek protiv nas. Ovo mi je najgora utakmica u karijeri. Nismo bili pravi, a pogotovo ja. Poklopi se naš loš dan i njihov dobar. Ljut sam", kazao je i brzo otišao u svlačionicu Duvnjak, dok je DamirBičanić u ovoj utakmici dobio značajnu minutažu.

"Pobjegli su nam na početku zahvaljujući vrataru Omeyeru, a poslije smo ih stigli. Šteta što smo početkom drugog dijela propustili priliku da izjednačimo i vratimo se u utakmicu. Dali smo sve od sebe, a iako je bilo pogrešaka možemo jedni druge pogledati u oči. Došli smo po medalju, pa bila ona i brončana, pa moramo što prije ovo zaboraviti i opet dobiti Mađare", kazao je Bičanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo