SPEKTAKL U SPALADIUMU / Rukometašima ovacije, političarima zvižduci

Pred više od 12.000 gledatelja u Spaladium Areni otvoreno Svjetsko prvenstvo u rukometu. Ministra Primorca, koji je Splitu prenosio Sanaderove pozdrave, dočekali su zvižduci.

17.1.2009.
20:23
VOYO logo

U spektakularnoj atmosferi prepune splitske Spaladium Arene u petak je svečanim otvorenjem započelo Svjetsko rukometno prvenstvo.

Pred više od 12 tisuća navijača plesom šarolikih i živih koreografija predstavljene su 24 zemlje, čije su reprezentacije izborile plasman na prvenstvo. Čitavu predstavu režirao je Krešimir Dolenčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino čemu nije bilo mjesta u privremenom domu svjetskog rukometa bila je politika. Osjetio je to na svojoj koži ministar Dragan Primorac koji je gledateljima pokušao premijeti pozdrave premijera Ive Sanadera, ali su njegov glas zatomili gromoglasni zvižduci.

No, zato je prava zvijezda otvorenja bio predsjednik Međunarodnog rukometnog saveza (IHF) Hassan Moustafa, koji se zahvalio hrvatskoj Vladi i Hrvatskom rukometnom savezu na organizaciji i svemu poduzetom da se prvenstvo najboljih ruzometaša svijeta održi u novim i funkcionalnim dvoranama. Njegov govor prekinulo je skandiranje "Mustafa", Mustafa" pa je prvi čovjek svjetskog rukometa na kraju jedino mogao poručiti da će "ovo bit najbolji SP u rukometu dosad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribine su se potom iz temelja zatresele kada su se počela spominjati imena hrvatskih rukometaša, koji su, naravno, i najviše zaslužni za dolazak SP-a u Hrvatsku. U konačnici, njih je i došlo gledati više od 12.000 ljudi.

Nakon svečanog otvorenja kreće igra. Prve će na parketu snage odmjeriti reprezentacija Južne Koreje i domaćin.                            

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike