Pripremite se za dramu: 'To će biti ruski rulet!'

Bivši rukometni reprezentativci i velikani Zlatko Saračević i Valter Matošević su za Sportski.net prokomentirali izglede Hrvata u borbi za medalju na SP-u.

25.1.2013.
8:33
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija je u velikom stilu pobijedila stare rivale Francuze, otpremila ih kući ljute i tužne, te se sada nalazi još korak od osvajanja medalje na SP-u.

Dvije su stepenice do zlata i ponavljanja uspjeha iz 2003. iz Portugala, a prva prepreka na tom putu će biti europski prvaci Danci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju oni se moraju bojati nas. Na kraju krajeva Hrvatska je pobijedila domaćina Španjolsku i nakon toga olimpijske i četverostruke svjetske prvake, tako da Dancima nije svejedno. No, Danci su opasni jer igraju brzi rukomet. Isto imaju agresivnu zonu iz koje idu u kontre i polukontre kao i mi. Ja se nadam da ćemo pobijediti, ali čisto sumnjam da će to biti ovako uvjerljivo kao protiv Francuza. Bit će jako teška utakmica. Oni su isto relativno mlada ekipa kao i mi i pokazali su dosta toga. Reprezentacija Hrvatske nikada nije bila euforična, neće biti ni sada. Sa sigurnošću mogu reći da će u Barcelonu krenuti i veliki broj navijača koji će nas podržati tako da vjerujem da ćemo ući u finale i čekati, moje je mišljenje, domaćina. Bit će to veliko finale između Hrvatske i Španjolske" izjavio je Valter Matošević i dodao:

"Ne vidim više protivnika koji će propucati tu našu obranu. ne vidim tko nam može zadavati probleme s devet metara. Dobro, možda će protiv Danaca biti malo rizično jer imaju dva izrazita šutera, Hansena i Marcussena, ali s druge strane vjerujem da će Hrvatska to zaustaviti i sigurnim putem kročiti u finale."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Saračević slaže se u ocjeni da su Danci, uz nas, pokazali najviše na ovom SP-u i smatra da će jedna od tih momčadi na kraju osvojiti svjetsko zlato.

http://www.youtube.com/embed/nr8Y7KAvpv4 Završnica četvrtfinala između Danske i Mađarske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne moramo se bojati, ali to što smo razbili Francuze nije razlog da se stvara euforija i stav 'lako ćemo'. Danci su izvrsna momčad i po meni su, uz nas, najviše pokazali na ovom prvenstvu. Oni su, za razliku od Francuza, puno brži i kompletniji na svim pozicijama. Idemo iz jedne teške u jednu sigurno još težu utakmicu. Danci su stvarno dobri i igraju slično kao i mi. Imaju čvrstu obranu i odličnog golmana koji je u prosjeku negdje na 15, 16 lopti po utakmici. Imaju puno bržu igru nego Francuzi. Krila i pivoti su im puno bolji od vanjskih igrača. Nisu toliko ovisni o Hansenu kao možda na EP-u, ali kompletni su. Sve pozicije su im pokrivene", smatra Saračević kojeg smo upitali za komentar činjenice da je uoči SP-a u našoj anketi svega 30 posto hrvatskih navijača smatralo da ćemo osvojiti ikakvu medalju, dok sada na krilima euforije gotovo 80 posto navijača predviđa zlato.

"Takvi smo mi. Od jedne skepse "zašto bez Balića", pa "zašto na Francuze", pa su nam neki veliki optimisti predviđali da ne možemo proći skupinu, sad je odjednom velika euforija. U polufinalu smo i treba nam još jedna pobjeda za medalju. U tome svemu možemo otići do zlata, to su još dvije pobjede. Sad, koliko je ova ekipa istrošena... Nemamo neku veliku širinu... Treba ići utakmicu po utakmicu. Mislim da je medalja realna, a koja će biti to je ruski rulet. Treba nam se poklopiti protiv Danaca i vidjeti tko će biti u finalu. Realno, mislim da su Slovenci odradili svoje. Ono što sam govorio i prije, da će od četiri favorita njih tri i jedno iznenađenje doći do polufinala, to se i dogodilo. Tko će podijeliti medalje, teško je reći. Ja mislim da je susret Hrvatske i Danske finale prije finala. Tko tu pobijedi, osvojit će zlato", smatra Saračević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo