STIGAO U PODRAVKU / Željko Babić se vratio u hrvatski rukomet: Bivši izbornik i dalje briljira na presicama

Image

Nakon pet godina u hrvatski se rukomet vratio bivši izbornik Željko Babić. Po prvi puta u svojoj karijeri vodit će rukometašice jer postao je trener Podravke. Na predstavljanju je bio živopisan kao i inače, a priču iz Koprivnice donosi Marija Bjelivuk.

24.8.2022.
20:33
VOYO logo

Nekadašnji izbornik rukometne reprezentacije Željko Babić sjeo je na klupu Podravke, koprivničke rukometne institucije i po prvi će se put u karijeri okušati na klupi ženske ekipe.

"Ja sam to želio napraviti i ja to silno želim i znam da imam svoju životnu misiju i sportsku i sigurno ima neki razlog zašto sam došao u Podravku mimo toga što je mene moj klub današnji želio angažirati i te moje odluke", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dolaska u Koprivnicu vodio je slovensko Gorenje i makedonski Pelister. No hrvatska ga javnost najviše pamti kao izbornika muške reprezentacije s kojom je 2016. u Poljskoj osvojio Europsku broncu. Dobro ga pamti i naš kolega - Marko Vargek.

'Osjetio sam promjenu, počeo sam se znojiti ispod pazuha'

I dalje jednako živopisan, proveo je prve tjedne u ženskom rukometu i uočio jednu razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa je, osjetio sam promjenu, počeo sam se znojit ispod pazuha od nervoze. To nisam prije imao", nasmijao je okupljene.

A kad čujemo koji su ciljevi, jasno je i zašto ima nervoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja baš želim bit prvak Hrvatske. Nisam to još napravio. Ni u muškom ni u ženskom rukometu. Imam veliki motiv i ako treba šutit ću po cijele treninge samo da budemo prvi", konstatirao je.

Društvo će mu na tom putu praviti i bivši reprezentativac - Ivan Stevanović koji je postao trener vratarki. U Podravku je stiglo čak osam novih igračica i ozbiljno se radi na tome da već ove sezone u Koprivnicu stignu i novi trofeji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo