Blokada računa / Zbog nedostatka novca upitan odlazak na EURO: 'Ako država ne pomogne, mi ostajemo bez svih opcija'

Image
Foto: shutterstock

Rukometaši BiH su po prvi puta u povijesti izborili plasman na rukometni EURO

20.12.2019.
11:37
shutterstock
VOYO logo

Dopredsjednik Rukometnoga saveza BiH Asim Šahman potvrdio je kako su zbog blokade računa Saveza od strane  federalne porezne uprave i duga od oko 850 tisuća eura, krajnje  neizvjesni  početak priprema rukometaša BiH, kao i odlazak  na Europsko prvenstvo, koje  počinje 10. siječnja sljedeće godine u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometaši BiH su po prvi puta u povijesti izborili plasman na rukometni  EURO, ali ako ne  stigne pomoć od države moglo bi doći do nove sramote i gašenju sna o  sudjelovanju na tom velikom natjecanju. 

"Nemamo ni marke za pripreme. Mi ne možemo u hotel ući bez avansnog plaćanja  punoga iznosa troškova. U ovom trenutku ne znam hoćemo li početi pripreme. Svi misle da će se stvari nekako riješiti u zadnji trenutak, jer je nezamislivo da reprezentacija ne ode na rukometni EURO, međutim ako država ne pomogne, mi ostajemo bez svih opcija", kazao je za sarajevski Dnevni avaz Šahman. 

Prema njegovim  riječima Vlade  Federacije i  sarajevske županije su jedine spremne  financijski pomoći rukometašima BiH, međutim zbog blokade ID poreznoga broja Rukometnoga saveza BiH i poteškoća s dobivanjem novoga broja u ovom trenutku nije moguće Savezu uplatiti novčanu pomoć. Šahman je kazao i kako je bivša uprava Saveza davala lažne podatke da je u poslovanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Bosne i Hercegovine  će u prvom krugu Europskog rukometnoga  prvenstva koje će u siječnju  sljedeće godine  biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji nastupiti  u skupini sa selekcijama Francuske, Norveške i Portugala.  Mečevi će se igrati  u norveškom Trondheimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo