BRAVO SVIMA / Završena Erste rukometna liga: Uz slogan 'od male lopte do velike arene' pobijedili Izviđač i Zamet; Bila je ovo sezona za pamćenje

Image
Foto: Balic and Metlicic handball Academy

Završilo je 5. izdanje Erste rukometne lige za djevojčice i dječake, a liga je nadišla konture i poprimila obrise nečeg velikog za budućnost hrvatskog rukometa

24.12.2022.
11:21
Balic and Metlicic handball Academy
VOYO logo

Završnica pete sezone Erste rukometne lige došla je ponovno u Split, a na Gripama su svoje umijeće u mini rukometu pokazali najbolje plasirani sudionici regionalnih turnira. Bio je to pravi mali rukometni spektakl za djecu među kojima se kriju i oni ekstra nadareni koji će u budućnosti, barem bi trebali, ako budu napredovali i dalje, odijeniti dres jedne od nacionalnih rukometnih selekcija.

Ne trebamo vam niti naglašavati kakav je brend hrvatska rukometna reprezentacija u svijetu rukometa, odnosno kako je cijenjen hrvatski rukometni inkubator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ERSTE LIGA /

Ovo postaje više od obične lige, pravi inkubator rukometne budućnosti: Sad slijedi završnica u Splitu

Image
ERSTE LIGA /

Ovo postaje više od obične lige, pravi inkubator rukometne budućnosti: Sad slijedi završnica u Splitu

Image
Image

Finalni turnir prepun iznenađenja

Finalni turnir je kao i obično bio prepun uzbuđenja, a maleni sudionici su se borbama za medalju još jednom, pokazali kako su spremni za velika rukometna iskušenja.

Osam najboljih u obje kategorije na kraju 11.turnira Erste lige prikazali su zavidne rukometne vještine, a i potvrdili kako su tijekom sezone osvojili bodove te zasluženo pronašli svoje mjesto u borbama za konačnog pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom 2022.godine najviše su bodova u muškoj konkurenciji osvojili Izviđač, Kozala, Zadar 2013, Kamičak, BM 07, Dugopolje, Jerkovac i Adriatic.

Image
Image

U finalnom susretu Izviđač je slavio protiv riječke Kozale 17-14, dok su brončane medalje osvojili mali zadarski poletarci iz Zadar 2013 koji su pobijedili sinjski Kamičak 9-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkurencija djevojčica bila je nenadmašna

Kod djevojčica su igračice riječkog Zameta slavile u finalu protiv Jerkovca iz Metkovića , dok su igračice Splita 2010 osvojile brončano odličje u slavlju nad ŽRK Sinj.

Image
Image

Ovaj hvale vrijedan projekt splitskog kluba ide dalje, u ovogodišnjih 11. turnira sudjelovalo je preko 4000 mladih igračica i igrača iz Istre, Primorja i cijele Dalmacije od Zadra do Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Također valja napomenuti da će i dogodine na istom principu funkcionirati Erste rukometna liga sa nadom da će ona kao i dosada okupljati najmlađe rukometaše usmjeravajući ih prema sportu koji ih možda jednog dana odvede i do najvećih rukometnih Arena. Kao i što naziv i slogan projekta kaže " od male lopte do velike arene".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo