RUKOMETNA LIGA PRVAKA /

Zagreb na Nantes bez oba lijeva krila: 'Ne idemo s bijelom zastavom'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Čast njima, ali nakon što smo ih dobro analizirali mišljenja sam da im se možemo suprotstaviti'

21.10.2024.
16:35
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dvije uzastopne domaće utakmice s Pick Szegedom i Barcelonom, rukometaši Zagreba svoju europsku priču u Ligi prvaka nastavljaju u srijedu, 23. listopada gostovanjem kod francuskog doprvaka Nantesa.

Image
STRAVA /

Poznatog rukometaša na ulici izgrizli psi dok je šetao s djecom, završio je u bolnici

Image
STRAVA /

Poznatog rukometaša na ulici izgrizli psi dok je šetao s djecom, završio je u bolnici

Hrvatski prvak nakon pet kola ima dva boda i nalazi se na sedmom mjestu, dok je Nantes drugi sa šest bodova. Vodi Barca sa 10 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nantes je jedna odlična ekipa koja trenutno drži drugu poziciju u francuskom prvenstvu, ali i drugu poziciju u našoj skupini Lige prvaka što govori i o tome da su sjajno ušli u sezonu. Čvrsti su u obrani, brzi u tranziciji i napadu i uz sjajan rezultat igraju i dopadljiv rukomet. Što se nas, pak, tiče imamo stalno nekih problema sa sitnim i manje sitnim ozljedama," kazao je trener Zagreba Andrija Nikolić.

Strateg hrvatskog prvaka je dodao kako uz ranije ozlijeđene Adina Faljića, Paola Kraljevića i Davora Čavara, neće biti niti Timura Dibirova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada smo ostali i bez Timura Dibirova kojega je jako teško nadomjestiti. Ipak, vjerujem da ćemo kao kolektiv pronaći neko rješenje i da će igrači koji će uskočiti uspješno odraditi svoje role. Nantes jest favorit, ali mi svakako ne idemo tamo s bijelom zastavom," dodao je Nikolić.

Francuski sastav je u prvih pet kola upisao tri pobjede (Kielce, Kolstad, Magdeburg) i dva poraza (Aalborg, Pick Szeged).

"Čeka nas gostovanje kod jedne vrhunske ekipe koja je odlično otvorila ovogodišnju Ligu prvaka. Osvojili su šest bodova, igraju jako dobro i s razlogom imaju vrlo visoke ambicije. Odlični su kao ekipa, ali ako nekoga treba izdvojiti onda je to njihov srednji vanjski Aymeric Minne preko kojega kreće većina njihovih akcija i koji je podjednako opasan kao razigravač i kao strijelac, a pritom čovjek igra i u fazi obrane," dodao je Luka Lovre Klarica.

"Ono što je fascinantno kod njega jest to što i nakon 60 minuta igranja u oba pravca djeluje kao da se nije niti umorio. Želimo se dignuti i želimo se vratiti s bodom ili dva iz Nantes. Čast njima, ali nakon što smo ih dobro analizirali mišljenja sam da im se možemo suprotstaviti," naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ferreira u nesvijesti, Ngannou pokazao moć. Predator kao da nije s ovog svijeta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo