Zagreb burno proslavio osvajanje 18. Kupa

Rukometaši Zagreba su u finalu hrvatskog Kupa u Splitu uvjerljivo svladali Poreč s 37:19 i tako 18. put u povijesti trijumfirali u ovom natjecanju.

9.5.2011.
1:02
VOYO logo

Istrani su se, zahvaljujući vrataru Tomislavu Sladoljevu, držali do 16. minute. Na semaforu je tada svjetlilo 7:7, a onda su Ivano Balić i društvo ubacili u višu brzinu, do kraja prvog poluvremena napravili seriju 9:1 i riješili sve dvojbe oko pobjednika.

Ivica Obrvan dao je prigodu svim igračima, tek se Gojun i Jaškić nisu upisali u strijelce, a najefikasniji je bio Marino Marić sa sedam pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Balić poveo je svoje momke u pravo slavlje. Premda su bili izraziti favoriti Zagrebaši su burno proslavili osvajanje trofeja.

Balić je dao Jerku Matuliću da otvori šampanjac, a ovaj se poskliznuo i srušio s bocom na pod dvorane. No, to ga nije omelo da okupa svoje suigrače. Najbolji vratar turnira je Porečanin Sladoljev, a za najboljeg igrača izabran je Manuel Štrlek iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sportu su uvijek moguća iznenađenja, ali ušli smo ozbiljno u utakmicu i kontrolirali rezultat. Nadmoćni smo u domaćim natjecanjima, ali treba sve ozbiljno shvatiti. Sretni smo zbog ovog kupa", rekao je Štrlek.

Zagrebov trener Ivica Obrvan, kao i svi, očekivao je trofej. Ono što je bilo odigrano na terenu bila je tek puka realizacija zacrtanog cilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam prepotentan, ali bilo je jasno da ćemo osvojiti Kup. No, u sportu se i igra zbog trofeja i presretan sam zbog ovog uspjeha", izjavio je Obrvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo