VUJOVIĆ RASTURIO ČERVARA I ČITAV NAŠ RUKOMET: / Legenda podigla glas protiv problema o kojem drugi šute

Image
Foto: AFP/PIXSELL

'Uvesti dva pivota i tražiti prolaz sa šest metara. To je samoubojstvo'

1.2.2019.
22:27
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik Slovenije Veselin Vujović prokomentirao je nedavno završeno Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj i to je ponovno napravio na način da nije bio "pod kočnicama". Crnogorski stručnjak je svojim komentarima za vrijeme prvenstva izazivao dosta reakcija, a i poslije prvenstva je kritičan prema mnogim stvarima.

Image
Foto: AFP

Croatia's coach Lino Cervar reacts during the IHF Men's World Championship 2019 Group I handball match between Croatia and Germany at the Lanxess arena in Cologne, on January 21, 2019. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP)

DANCI GLAVNOM IGRAČU OMOGUĆILI NEŠTO NAMA NEZAMISLIVO: ‘Da se tako nešto dogodilo ovdje, gazili bi nas mjesec dana’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DANCI GLAVNOM IGRAČU OMOGUĆILI NEŠTO NAMA NEZAMISLIVO: /

'Da se tako nešto dogodilo ovdje, gazili bi nas mjesec dana'

Image
DANCI GLAVNOM IGRAČU OMOGUĆILI NEŠTO NAMA NEZAMISLIVO: /

'Da se tako nešto dogodilo ovdje, gazili bi nas mjesec dana'

O Goluži, Babiću, Červaru...

Vujović je kazao kako ispada da je ovo prvenstvo s najlošijim rezultatima balkanskih reprezentacija, a svi su zadovoljni...

"Nikad nisam u životu čuo da je netko zadovoljan, a rezultat katastrofa. Da krenem od Slovenije, Slovenci su zadovoljni, a nisu išli na SP, pa nisu morali igrati protiv Njemačke, Danske... Hrvatska? Nevjerojatan kriterij. Goluža je otišao kao netko tko je osvajao medalje, ali to nije bilo dovoljno dobro. Babić je u Poljskoj osvojio medalju, zahvaljući se Gospi, slavilo se kao nešto neviđeno na Trgu bana Jelačića, pa je poslije četvrtog mjesta otišao. Sada je Červar peti na Euru, šesti na SP, i to je sada bio cilj. Fenomenalan rezultat? Kako to varira od trenera do trenera", izjavio je Vujović, prenosi Sportklub i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

08.01.2019., Zagreb, hotel Panorama - Konferencija za medije hrvatske rukometne reprezentacije povodom objave konacnog popisa igraca za Svjetsko prvenstvo koje se odrzava od 10. do 27. sijecnja 2019. u Njemackoj i Danskoj. Konferenciju su odrzali Lino Cervar, izbornik hrvatske muske seniorske reprezentacije i Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

RUKOMETNI MAJSTORI O ČERVAROVOJ TAKTICI: ‘Ima logike, ali bi bilo bolje…’

'Čekajte, jel imate strategiju ili nemate?'

"Lino je izgubio protiv Brazila radi igre 7 na 6, više nije želio igrati kada nije išlo. Čekajte, jel imate strategiju ili nemate? Ako bekovi ne mogu doći do izražaja, uvedi tog jednog igrača da bi spustio tu duboku obranu, ali onda ti je glavna opcija šut s beka, a ne kao što je radila Hrvatska. Uvesti dva pivota i tražiti prolaz sa šest metara. To je samoubojstvo. Onda ti ta dva pivotmena prave još veću gužvu. To treba se ukinuti ili se vratiti igri s markerom. Ovo je neka nedefinirana trka, nisu unaprijedili, već unazađuju rukomet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

23.11.2017., Arena Zagreb, Zagreb - VELUX EHF Liga prvaka, skupina A, 9. kolo, RK PPD Zagreb - FC Barcelona. Zoran Gobac. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

BIVŠI IZBORNIK O SUROVOJ STVARNOSTI HRVATSKOG RUKOMETA: ‘Sve sam to već prošao, ali sve dolazi na svoje’

Inače, Červar je odlično postavio momčadi protiv Španjolske, prije toga i protiv Makedonije i Islanda u prvom krugu natjecanja, ali protiv Brazila u drugom izostala je, između ostalog, i reakcija momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

28.01.2015., Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Al Sadd, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Poljska. Izbornik Slavko Goluza. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Igra bez golmana skupo je koštala hrvatske rukometaše također u tom susretu koji se pokazao kao onaj koji je bio ključan za prolaz u polufinale turnira. Mnogi su prozvali izbornika zbog forsiranja igre sedam na šest u napadu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo