VRIJEME PROMJENA: / Novi šef Kauboja uvodi veliku novost

27.4.2015.
15:24
VOYO logo

"Dobio sam veliku čast kad sam izabran, iako mislim da je bilo i boljih trenera. Znam da moram dati sve od sebe, a to ne bih mogao da sam ostao trener u Meškovu. Ne zanima me novac, ni ugovor. Želim biti uspješan", poručio je novi hrvatski izbornik odgovarajući na pitanje hoće li uz vođenje reprezentacije paralelno ostati i na klupi bjeloruske momčadi.

Novi izbornik u ponedjeljak je na konferenciji za medije u Zagrebu predstavio svoj koncept rada kojim bi trebao unaprijediti igru reprezentacije te stvoriti temelje momčadi koja bi svoj maksimum trebala dati 2018. na Europskom prvenstvu kojem će domaćin biti Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obveza i odgovornost su veliki, ali vjerujem u svoj rad i u podršku ljudi koji su me izabrali. Pokušat ću unaprijediti hrvatski rukomet i svojim radom dati reprezentaciji prednost u odnosu na suparnike", istaknuo je Babić.

U tome će imati pomoć bivših proslavljenih reprezentativaca, nekadašnjeg hrvatskog kapetana Petra Metličića koji će biti Babićeva desna ruka, te nekadašnjeg najboljeg igrača svijeta Ivana Balića, koji će u srpnju preuzeti ulogu koordinatora za muški rukomet u Hrvatskom rukometnom savezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzbuđen jesam, ali nemam straha. Vjerujem da svojim znanjem, karakterom i ponašanjem mogu pomoći reprezentaciji da se vrati na vrh, tamo gdje Hrvatska pripada", rekao je Metličić.

Prvi test novo će reprezentativno vodstvo imati već ovaj tjedan, kad su na rasporedu dvije utakmice protiv Norveške, u srijedu u Satavngeru (19.10 sati) te u nedjelju u Varaždinu (17.15 sati), u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u obje utakmice, iako nam neće biti lako. Norveška nije nimalo bezazlen suparnik", rekao je jedan od najboljih rukometaša svijeta Domagoj Duvnjak kojem je novi izbornik namijenio novu ulogu.

"I u klubu igra na poziciji lijevog vanjskog pa ćemo ga na toj poziciji koristiti i u reprezenatciji, što je kompatibilno s njegovom pozicijom u obrani. Zato je pozvan Drago Vuković koji će popuniti poziciju srednjeg vanjskog i poziciju četiri u obrani 6-0", otkrio je dio svojih zamisli izbornik Babić koji smatra da se Hrvatska mora Norveškoj suprotstaviti kontroliranim napadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo žuriti. Trebamo čekati dva, tri faula, igrati napade od tridesetak sekundi, čekati da im padne koncentracija u obrani i tek onda pucati."

U obrani će se posebna pažnja posvetiti norveškom kružnom napadaču Bjarteu Myrholu iz njemačkog Rhein-Neckar Löwena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preko 25 posto napada ide preko njega. Moramo zatvoriti njegovo kretanje. Norvežani puno trče i brzo završavaju napade."

Babić je najavio i više rotacija kako bi igrači mogli što duže držati visok intenzitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja je vizija da Hrvatska bude prepoznatljiva po visokom intenzitetu igre svih 60 minuta. Inzistirat ću i na agresivnosti u obrani."

Nekadašnji pomoćnik Slavka Goluže smatra da mu je prethodnik ostavio dobre temelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Goluža je napravio dobre stvari. Da je imao malo više sportske sreće i da je pobijedio Poljsku na Svjetskom prvenstvu, ja danas ne bih bio ovdje. Takav se poraz mogao dogoditi svakom treneru."

Za utakmice s Norveškom Babić je na popisu od 16 kandidata morao napraviti jednu izmjenu. Ozlijeđenog vratara PPD Zagreba Filipa Ivića zamijenit će Ivan Pešić iz Meškova, a preostalih 15 kanidata su: Mirko Alilović, Manuel Štrlek, Antonio Kovačević, Zlatko Horvat, Ivan Čupić, Igor Vori, Marino Marić, Ilija Brozović, Marko Kopljar, Luka Stepančić, Domagoj Duvnjak, Ivan Slišković, Jakov Gojun, Drago Vuković i Igor Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Norveška međusobne dvoboje dočekuju s maksimalna četiri boda iz prva dva kola kad su obje reprezentacije ostvarile uvjerljive pobjede nad Turskom i Nizozemskom.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo